Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejbegríz kukoricadarából

Tejbegríz kukoricadarából
Tejbegríz kukoricadarából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi azért szeretjük ezt a változatot, mert nem nehezíti úgy el az embert, mint a hagyományos tejbegríz. Sokkal könnyebben emészthető, egészségesebb, és ugyanolyan finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbe belereszeljük a citrom héját, és elkezdjük melegíteni.
  2. Közben lassan, kevergetés mellett beleszórjuk a darát, sűrűsödésig főzzük.
  3. A végén belekeverjük a cukrot.
  4. A tetejét megszórjuk kakaóporral vagy fahéjjal.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 869
elküldve: 4
receptkönyvben: 209
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kukoricadarás tejbegríz, könnyű tejbegríz, citromos tejbegríz

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Susie03
Susie03 Tue, 2015-04-28 19:27

Szia! Én cukor helyett eritrittel és fruktózzal készítettem. Ízre hasonlít a búzadarás verzióhoz, csak ajánlani tudom! Köszönöm, hogy megosztottad! :)

anyeszka212
anyeszka212 Tue, 2014-08-19 11:30

Szia! Mi is hasonlóan szoktuk csinálni, kukoricadarából, mert így gluténmentes, én meg lisztérzékeny vagyok.

oxigen85
oxigen85 Wed, 2012-10-31 10:30

Mi ezt ettük ma reggelire, nekem nagyon ízlett, lányom is azt mondta hogy finom, úgyhogy győzelem :D
Kicsit azért változtatva készítettem, fele vízzel, mert a gyerek úgyis rengeteg tejet iszik, meg raktam bele vaníliát is. Cukor csak egy evőkanál volt benne (fele adagban) de nekem elég volt. Tetejére meg fahéj került. Nyami :)
Ezer köszönet a receptért!

Virág76
Virág76 / Virág76 Wed, 2012-10-31 12:00

Örülök hogy ízlett. Szerintem sokféleképpen variálható.Mindenhogyan finom. Mi is szoktuk fahéjasan enni. Üdvözöllek : Virág

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2012-05-06 13:36

Megfőztem a lányomnak, aki igencsak tejbegrízrajongó. Mikor meglátta a zacskót, megkérdezte, hogy ez nem kukoricadara? Mondtam neki, hogy de. Aztán, hogy és ezt teszed a tejbe? Mondtam igen. És olyan lesz, mint a rendes tejbegríz? Mondtam neki, hogy olyan. Majd mikor kész lett, úgy kinyalta a tányért, hogy úgy nézett ki utána az, mintha új lett volna. Ez tegnap este volt. Ma reggel két tányérral evett meg belőle reggelire...Szóval úgy tűnik kiütéssel legyőzte a búzadarás verziót...:-))
Köszi az ötletet!
Szép Vasárnapot!
Tímea

Virág76
Virág76 / Virág76 Sun, 2012-05-06 14:32

Szívesen! És a dícséretet továbbadom a férjemnek,mert ez az Ő újítása volt. Nagyon örülök ,hogy a lányodnak is ízlett,és köszönöm a pozitív visszajelzést! Nektek is szép napot! Szeretettel : Virág

326
tej 1 l
citromhéj 1 citromból nyert
kukoricadara 140 g
cukor 6 ek