Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncsos alagút

Puncsos alagút
Puncsos alagút
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept.network.hu-n láttam meg ezt a rózsaszín süteményt Edit süteményei között. Köszönet érte! Nagyon megtetszett, ráadásul puncsos sütit eddig csak egyszer csináltam. Gondoltam, itt az idő. Bonyolultnak tűnt, de nagyon egyszerű! Kicsit nekem édes, így lehet a cukrot kicsit csökkenteni. A töltelékbe legközelebb nem tenném be a tojást, mert anélkül is jól tart szerintem. A recept baracklekvárt javasolt, én őszivel csináltam. A mázat gyorsan kell kenni, mert hamar köt. Hűtőbe tenni és másnap szeletelni.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

ajánlat

Mutatós desszertre van szükségünk, ráadásul puncsimádók vagyunk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: a tojásfehérjéket a cukorral, citromhéjjal kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat egyenként, és jól kikeverjük.
  3. A sütőporos lisztet gyengéden hozzákeverjük a tojásos masszához, és a sütőpapírral bélelt kb. 25x39 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 10 perc.
  4. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk.
  5. A megsült piskótát kiborítjuk, sütőpapírt lehúzzuk. Kihűlés után hosszában félbevágjuk, és az egyik felével kibéleljük az őzgerincet.
  6. A másik darab piskótából kivágunk egy akkora darabot, ami az őzgerinc talpa lesz. A többit feldaraboljuk, és egy tálba tesszük.
  7. A tálba tördeljük a babapiskótákat is. Meglocsoljuk a tejjel, rummal és a kávéval, de ne törjük össze. Nem kell krémesnek lennie. A margarint a cukorral, tojással habosra keverjük, és a piskótás keveréket is beletesszük, majd a lekvárt, mazsolát és a diót.
  8. Az őzgerincben lévő piskótát vékonyan bekenjük lekvárral és a tölteléket beletesszük. Végül a fedőlapot is vékonyan lekvározzuk és rátesszük a töltelékre.
  9. Betakarjuk fóliával, és nagy súllyal lenyomatjuk. Mehet a hűtőbe 1-2 órára.
  10. Egy tálcára borítjuk, és a fóliát levesszük.
  11. Máz: egy lábasban vizet forralunk. Egy tálba tesszük a margarint, a porcukrot, a tejet, és vízgőzben keverőgéppel jó habosra keverjük, majd beleöntjük a pudingport. Addig keverjük, amíg jó sűrű lesz.
  12. Bevonjuk vele az őzgerincet. Kicsit hagyunk a tálban, és azt besötétítjük pl. szörppel, és csurgatással díszítjük a sütit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x39 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 594
elküldve: 10
receptkönyvben: 361
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puncstorta, őzgerinces torta, puncsalagút

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sat, 2013-05-18 12:47

Bocsi, de most vettem észre a kérdésedet. Leginkább az Oetker-es Gálát használom.
Marcsi

933
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
porcukor 6 ek
sütőpor 1 késhegynyi
citromhéj 1 citromból nyert
babapiskóta 12 db
rum 4 ek
tej 1 dl
tojás 1 db
porcukor 13 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
feketekávé 1 dl
margarin 10 dkg
dió 5 dkg
mazsola 5 dkg
lekvár/ dzsem 5 ek
puncs pudingpor 1 tasak
margarin 18 dkg
porcukor 18 dkg
tej 2 ek