Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákalagút Iluskától

Mákalagút Iluskától
Mákalagút Iluskától
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legyen bármilyen alkalom, a sütemény nem maradhat el a fogások közül. Általában én is be szoktam tartani ezt. Ez a mákos sütemény is... csak úgy készült. Nem tudtam épp mit sütni, és kitaláltam ezt a fajtát, hát mit mondjak, jó krémes, puha, és rendkívül finom!!!

hozzávalók / 3 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kiverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a kettőt lazán egybe forgatjuk. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert liszt és darált mák keverékét.
  3. Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben kisütjük, előmelegített sütőben 200 C fokon. Ha kihűlt, levágunk belőle egy akkora darabot, mint amekkora egy őzgerinc formát befed.
  4. Folpackkal kibéleljük a formát. A többi tésztát beleigazítjuk az őzgerincbe. A tölteléket rákanalazzuk (félretéve a díszítéshez pár kanállal.) Befedjük a levágott darabbal, és hűtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük.
  5. Utána tálcára vagy tálra borítjuk, díszítjük, és szépen felszeleteljük. Jó étvágyat!!

krém

  1. A pudingot megfőzzük a cukorral és a tejjel a szokásos módon.
  2. Egy kis tejet elvéve feloldjuk a zselatint, és langyosra melegítjük.
  3. Ha kihűlt, hozzáöntjük a pudinghoz. Belekeverjük a vaníliás cukrot, a darált mákot is.
  4. A végén a 2 dl habbá vert tejszínt is hozzáadjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 104
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
696 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos desszert, krémes süti, őzgerinc süti, pudingos mákos sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1013
tojás 4 db
cukor 8 dkg
finomliszt 6 dkg
mák 6 dkg
sütőpor 2 kávéskanál
mák 15 dkg
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2 dl
zselatin 2 teáskanál