r
Nosalty Logó

Karamellás-fahéjas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
konyhatüni
Karamellás-fahéjas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamellszósz

Diópraliné

Összesen 1080 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamellszósz

Diópraliné

Összesen 5413 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Karamellszósz

Diópraliné

Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1080 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    174.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3782.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    868.4 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 5413 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Karamellszósz

Diópraliné

Elkészítés

Tészta

  1. Tészta: Nagylábasban felmelegítjük a cukrot, a vajat és a tejet (ne forrjon!). Ha már langyos, beletesszük az élesztőt,és hagyjuk felfutni.
  2. Hozzáadunk 50 dkg lisztet, fakanállal teljesen simára dolgozzuk (nokedli állagú legyen), és 1 órát lefedve pihentetjük.
  3. Ha kész, hozzáadunk 12 dkg lisztet, 1 púpozott kk. sütőport és 1 csapott kk. szódabikarbónát.
  4. Simára dagasztjuk, és vékony (kb. ujjnyi vastag)téglalap alakúra sodorjuk, megkenjük olajjal, és megszórjuk a fahéjas cukorkeverékkel.
  5. A hosszabbik oldalától indulva feltekerjük. Kívül is beolajozzuk!
  6. 1,5 cm vastag darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben még 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  7. Karamellszósz: A cukrot karamellizáljuk, és hozzáadjuk az előzőleg felforrósított tejszínt, simára keverjük. A végén kerül bele a vaj.
  8. Diópralinéhoz szintén karamellizáljuk a cukrot, majd beleöntjük a durvára vágott/tört diót, keverünk rajta egyet, és gyorsan sütőpapírra öntjük úgy, hogy a papír felét ráhajthassuk, és fakanállal kilapítsuk. Ha kihűlt, összetörjük.
  9. A csigákat leöntjük a szósszal, megszórjuk a pralinéval, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7268
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karamellás-fahéjas csiga
konyhatüni 3 recept

Fahéjas csigát szerettem volna készíteni, de kicsit felturbózva. Eddig mindenki imádta, és már többen is elkészítették. 

Hozzászólások

Éva-Anyóca

elmentve :) köszönöm. Éva-Anyóca

konyhatüni

Köszönöm :) Sok sikert a sütéshez!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Karamellszósz

Diópraliné

Címlapról ajánljuk

További cikkek