Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csiga Helena konyhájából

Fahéjas csiga Helena konyhájából
Fahéjas csiga Helena konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a család kedvencei közé tartozik. A gép kidolgozza, és kinyújtani, megkenni vajjal, megszórni fahéjas cukorral nem tart sokáig. Már jó ideje nem sütöttem, örömet akartam szerezni a családnak, ezért még ebben kánikulában is megsütöttem.  Amióta megismertem a tang zhong módszert minden kelt tésztát csakis ezzel a módszerrel készítem. Ropogós a külseje, belül finom lágy, foszlós a tésztája.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 15 dkg vaj (olvasztott)
  • 15 dkg cukor (kristály)
  • 4 kávéskanál fahéj

ajánlat

Ez a recept a nagyi receptje, Ő nem szokta tojással készíteni, nyugodtan kimaradhat belőle. Olcsó és nagyon finom, omlós a tésztája, olajjal megkenve napokig puha marad a kalács, ha egyáltalán marad belőle.

tang zhong receptje: 250 ml víz (esetleg tej, vagy keverve), 50 g liszt, ezt sűrűre főzni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés cukros, meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a cukrot, a tojást, az 1 dl olajat, és jól kidolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát vágjuk két részre, és nyújtsuk ki,egyenként, olvasztott vajjal megkenjük , szórjuk meg kristálycukorral és fahéjjal. Csavarjuk fel szorosan, és vágjuk fel csigákra.
  4. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, és tetejét kenjük meg olajjal. 20 percig kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 19 605
elküldve: 9
receptkönyvben: 221
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csiga fahéjasan, fahéjas kelt, édes tekercs

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Fri, 2014-02-14 21:56

Szia!
A normál mennyiségeket írd le légyszi, ide hozzászólásként, gondolom a nosalty variálta át a számokat és így kell a receptbe 6,2-3 kanál tejföl.

mojzecska
mojzecska Mon, 2013-12-02 13:06

Bevallom nem sok bizalmam volt a kelt tésztába olaj fillinggel,de valami isteni,csoda finom,puha süti lett a végeredmény..... és nem utolsó sorban az az illat ami bejárta a lakást ..... hümmmmmm, igazi karácsonyi hangulatot teremtett.
Nagyon köszönöm Neked a receptet!!

helena26
helena26 / helena26 Mon, 2013-12-02 20:57

Ez örömmel tölt el! A fahéj illata valóban nagyon kellemes! Próbáld ki egyszer tang zhonggal és burgonyásan, nemrég így készítettem el,teljesen más a tészta állaga, még ettől is jobb. Csak a saját szemeddel látod a különbséget.A receptjeim között van ez a recept (Burgonyás-fahéjas csiga tang zhonggal) Elkészítettem ,fenséges volt!
Üdvözlettel:Helena

1425
finomliszt 70 dkg
friss élesztő 42 g
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 dl
cukor 3 ek
tejföl 3 ek
tej 2 dl
napraforgó olaj 4 ek
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
fahéj 4 kávéskanál