r
Nosalty Logó

Fahéjas csiga Helena konyhájából

helena26
Fahéjas csiga Helena konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1425
Kalória
22.7g
Fehérje
183.2g
Szénhidrát
66.6g
Zsír
54.4g
Víz
134.5g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
48g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1425 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    266.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    733 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    217.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 5699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 380 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés cukros, meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a cukrot, a tojást, az 1 dl olajat, és jól kidolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát vágjuk két részre, és nyújtsuk ki,egyenként, olvasztott vajjal megkenjük , szórjuk meg kristálycukorral és fahéjjal. Csavarjuk fel szorosan, és vágjuk fel csigákra.
  4. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, és tetejét kenjük meg olajjal. 20 percig kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a család kedvencei közé tartozik. A gép kidolgozza, és kinyújtani, megkenni vajjal, megszórni fahéjas cukorral nem tart sokáig. Már jó ideje nem sütöttem, örömet akartam szerezni a családnak, ezért még ebben kánikulában is megsütöttem.  Amióta megismertem a tang zhong módszert minden kelt tésztát csakis ezzel a módszerrel készítem. Ropogós a külseje, belül finom lágy, foszlós a tésztája.

Nosalty stories

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek