Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás karaj mustáros gnocchival

Fokhagymás karaj mustáros gnocchival
Fokhagymás karaj mustáros gnocchival
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük, ezt a finom, és gyorsan elkészíthető húst, de valami új köretre vágytam.Nemrégiben készítettem egy jó nagy adag gnocchit, amiből még fagyasztani is sikerült. A domináns fokhagyma mellé valami selymes, de savanyú ízre vágytam. Így született meg ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sajnos nem volt itthon magos mustárom, de azzal még finomabb lehet! Legközelebb így készítem el.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, és besózzuk.
  2. A fokhagymát lereszeljük, vagy átpréseljük, és bekenjük vele (bőven) a húsokat.
  3. Lisztbe forgatjuk, és pici olajon lassú tűzön megsütjük. Félretéve melegen tartjuk.
  4. A visszamaradt olajba beletesszük a mustárt és egy kicsit pirítjuk. (Ha sok az olaj, akkor öntsünk le belőle.)
  5. Öntsük fel a tejszínnel, vagy a tejföllel (akár vegyesen), és ízesítsük sóval és borssal.
  6. A gnocchit sós vízben kifőzzük (akkor kész, ha feljönnek a víz tetejére), és a szószba forgatjuk.
  7. A félretett húsokat a mustáros gnocchival tálaljuk.

  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 94 186
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 255
elkészítve: 64/77
Facebookon megjelent: -

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros gnocci sült karajszeletekkel

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sanyinagyi
sanyinagyi / sanyinagyi Sun, 2017-11-26 13:49

..végre van időm megírni: fenomenális ! ..ezt az ízgazdagságot!...bekerült az első számú vendégségi kínálataim közé.

t.variam
t.variam Tue, 2017-01-17 14:54

Én dödöllét szoktam ehhez körítésnek. Az egyszerűbb, de finom.

nbeatrix
nbeatrix Mon, 2014-02-10 13:03

Szia,milyen gnocci receptet hasznalsz? Melyik fazisban lehet lefagyasztani? Fagyasztas utan is ugyanolyan finom lesz? Ha igen, erdemes egy nagyobb adagot kesziteni. Nagyon jol hangzik a recept, szeretnem kiprobalni.
Udv; Bea

mumus-ka
mumuska / mumus-ka Mon, 2014-02-10 13:35

Szia! Pontos receptet nem tudok írni, mert mindig attól függ a liszt mennyisége, hogy mennyi a krumpli víztartalma. Én kiszaggatás után tælcán szoktam betenni a fagyóba, és miután megfagyott, zacskózom. Aztán forrásban lévő vízbe teszem fagyosan és megfőzöm. Szóval érdemes egyszerre nagyobb adagot csinálni.

nbeatrix
nbeatrix Thu, 2014-02-13 21:24

Szia!
Nagyon finom lett a köret!!!
Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre!
Köszi, Bea

menyuska
menyuska Thu, 2011-09-22 19:51

Köszönöm a csodálatos receptet! Múltkor elkészítettem, igaz,én a mártásba még visszatettem a húst, és úgy halmoztam a "nudlira",isteni finom :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-25 11:59

It's look so delicious!!! I want cook it.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-14 18:10

I read recently about this on another site, very interesting, I'll read this post as I will make my essay .Find something useful

461
sertés rövidkaraj 40 dkg
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
gnocchi 40 dkg
mustár 1 ek
főzőtejszín 1 dl
napraforgó olaj 4 ek