Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ripsz-ropsz banános kalács

Ripsz-ropsz banános kalács
Ripsz-ropsz banános kalács
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ettünk volna valami édeset gyorsan. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a tejjel, tojásokkal, a vaníliás cukorral és a citromlével keverjük habosra.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a fahéjat, és dolgozzuk össze.
  3. Majd forgassuk bele a karikára vágott banánt.
  4. A masszát kalácsformába öntjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 255
elküldve: 3
receptkönyvben: 286
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

picike21

Mióta szakács: 2011.10.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós banánkenyér, banános gyümölcskenyér, banánkenyér

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babyfej
babyfej Sat, 2016-02-20 17:35

Kedves Picike21!
A cukor kimaradt a receptből ;)
Istenien néz ki, már a sütőben van :)
Köszönöm a receptet!

szaboadel
szaboadel Sun, 2012-08-19 09:52

Kedves "picike21"!
Most bukkantam a receptedre és mivel szeretek új dolgokat, ízeket kipróbálni,
ezt is el fogom készíteni.Üdv.további szép napot kívánok: Adél

mylka01
mylka01 Wed, 2012-02-08 15:21

szia picike, kösz a gyors választ,
elkészültem, nagyon nem,csak éppen áthevítettem a diót, úgy tettem a tésztába
finom lett, többségében szerette a család,
volt aki azt mondta, több banán és picivel több cukor is mehet bele- lehet, h legközelebb így variálom
érdemes elkészíteni, ráadásul nem bonyolult, köszi

picike21
picike21 / picike21 Tue, 2012-02-07 23:30

Szia mylka,

a diót a tésztába kell szórni, valóban kihagytam...mondjuk az eredeti recept nem írta, csak én mindenbe teszek :D nem szükséges megpirítani, én nem szoktam. Igaz, hogy én félek ettől a művelettől, mindig nagyon megpörkölődött a dió, mikor próbálkoztam.
Remélem jól sikerült a süti!
Majd írd meg, kíváncsi vagyok :)
Üdv: picike

mylka01
mylka01 Tue, 2012-02-07 16:35

SOS ! :-)
sziasztok, jár erre valaki?

mi legyen a dióval?
hozzávalókban szerepel, itt állok markomban a dióval s nem tudom mi történjék :-)
elkerülte volna valami a figyelmem?
persze megpirítva beleszórom a tésztába, s lesz, ami lesz....

picike21
picike21 / picike21 Mon, 2012-01-16 21:02

Szia bumi,

egy fomrában sütöm, és nem őzgerincben (az eredeti recept azt írta :S) hanem gyümölcskenyér formában. Vagyis mi így hívjuk, az amelyik olyan mint az őzgerinc, csak magasabb és lapos az alja. Jajj, ez így bénán hangzik, de kezdőtől nézzétek el :$

bumi
bumi Mon, 2012-01-16 20:11

Szia, fincsinek tűnik, de ez 1 formára való adag? vagy 2 formába sütöd ....:-)

366
vaj 6 dkg
tej 1 dl
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 ek
cukor 6 dkg
banán 2 nagy db
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 kk
dió 1 marék