Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi kuglóf Krisztinka konyhájából

Karácsonyi kuglóf Krisztinka konyhájából
Karácsonyi kuglóf Krisztinka konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kuglóf az én találmányom. Valami különlegeset szerettem volna a családnak sütni, de nem tudtam választani a már meglévő töménytelen mennyiségű receptjeim közül, hát ez sült ki belőle! Az egész családnak nagyon ízlett, és nem csak karácsonykor lehet elkészíteni. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marék mazsolát beáztatjuk csoki-meggy aromába. A csokoládét feldaraboljuk apróra.
  2. A lisztet, búzadarát, sütőport, cukrokat, tojást, vajat és a tejet jól összekeverjük, hogy krémes állagú tésztát kapjunk.
  3. A kapott masszát kettéosztjuk, az egyikbe belekeverjük a citrom reszelt héját és az aromába mártott mazsolát. A másik felébe keverjük a kakaóport és a feldarabolt csokit.
  4. Kivajazunk és kilisztezünk alaposan egy kuglóf sütőformát, és először a "sárga" masszát simítjuk a formába, majd erre jön a kakaós massza.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 274
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztinka87

Mióta szakács: 2012.11.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mazsolás kuglóf, csokis márványkuglóf, klasszikus kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

961
diabetikus liszt 300 g
búzadara 2 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
xilit 150 g
tojás 3 db
margarin 175 g
tej 2 dl
cukrozatlan kakaópor 2 kk
citromhéj 1 citromból nyert
étcsokoládé 10 dkg
mazsola 1 marék
csokoládé aroma 20 ml
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál