r
Nosalty Logó

Zebratorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Zebratorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    290.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5554.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1210 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    1322 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    98 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1306 micro
Összesen 5228 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kapcsos tortaforma aljába és oldalára sütőpapírt vágunk. (Hogy könnyen ráragadjon, a kanálnyi vajjal kenjük ki a formát.)
  2. Összekeverjük a lisztet és a sütőport.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat habosra keverjük 200 g porcukorral, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a mogyorót, és végül belereszeljük a citrusok színes héját. (a fehér rész már keserű!)
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény, majd az apránként hozzáadott 50 g porcukorral és vaníliás cukorral tömör habbá verjük.
  5. Egyharmadát beleforgatjuk a tojáskrémbe, a maradékot pedig lazán összedolgozzuk a krémmel.
  6. A masszát elfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót, hozzáadjuk az apróra vágott csokit, és óvatosan összekeverjük.
  7. A tortaforma közepére 2 nagy evőkanál fehér masszát teszünk (nem kell elsimítani!), annak közepére - és mindig a közepére! - 2 nagy evőkanál kakaós massza kerül, majd ismét fehér stb., amíg a kétféle színű massza el nem fogy. (Ahogy kanalazzuk a masszát, az egyre inkább elterül a formában, és felveszi a csíkos alakzatot)
  8. Előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. (A teteje dombszerűen megemelkedik, és kissé meg is repedezik.)
  9. A formában hagyjuk langyosra, majd rácsra csúsztatva teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16826
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 12.

Ajánló

Letakarva sokáig puha marad. Felnőtteknek tea- vagy kávésüteménynek ajánlom, aki szereti, megkenheti még nutellával vagy pár kanál finom lekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiamnak két okból is rögtön nagy kedvence lett ez a kuglófszerű édesség: a tészta összeállításánál imád segítkezni, ő csurgatja a kakaós masszát, én a fehéret a tortaformába, és mikor megsül a "mű",  imádja a kakaójába mártogatni. A recept a Nők Lapjából származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?