r
Nosalty Logó

Epres túrós pite

Szofika
Epres túrós pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Az epres réteghez

A túrós réteghez

A tetejére

811
Kalória
30.2g
Fehérje
79.6g
Szénhidrát
40.7g
Zsír
178.1g
Víz
220.6g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
25.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Az epres réteghez

A túrós réteghez

A tetejére

Összesen 811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Az epres réteghez

A túrós réteghez

A tetejére

Összesen 3240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Az epres réteghez

A túrós réteghez

A tetejére

Összesen 238 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1472.1 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    178.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 811 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    163 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    882 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5888.5 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    810 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    318.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    712.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1131 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3240 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sóval, sütőporral, majd hozzámorzsoljuk a hideg, kockákra vágott vajat. A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, és amíg a töltelék készül, hűtőbe tesszük.
  2. Az epres töltelékhez az epret megmossuk, kicsumázzuk, botmixerrel pürésítjük,majd a cukorral, vaníliával együtt felforraljuk. Kiveszünk 1-2 evőkanálnyit, csomómentesre kikeverjük a keményítővel majd visszaöntjük az eperhez, és pár perc alatt besűrítjük. Ha kész, félretesszük.
  3. A túrókrémhez a tojások fehérjét habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, vaníliával, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, belemorzsoljuk a száraz kenyeret, végül beleforgatjuk a tojáshabot.
  4. A tésztát 2/3-1/3 arányban elosztjuk. A nagyobb részt kinyújtjuk, kibéleljük vele a kivajazott tepsit. Villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, ráöntjük a túrókrém felét. Kiskanállal eloszlatjuk az eperpürét rajta, majd ráöntjük a túró másik felét, elegyengetjük, hogy ne látsszon ki az epres rész.
  5. A megmaradt tésztát vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval felcsíkozzuk, és berácsozzuk a pite tetejét. A megmaradt tojásfehérjével lekenjük, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ha már szilárd a krém és barnul a tészta, kész van.
  6. Ha kicsit kihűlt és megkötött a krém, könnyen szeletelhető. Porcukorral meghintve tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35

Nyári változat túrós pitére, hogy ne legyen olyan unalmas! A kissé savanykás eperpüré hihetetlen extrát ad az -önmagában is nagyon finom- túrós pitéhez. Készíthetjük málnával, barackkal, ami épp kéznél van!!!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek