Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite Évikonyhájától

Túrós pite Évikonyhájától
Túrós pite Évikonyhájától
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom sütemény. Receptjét a "Vasi-zalai parasztételek" című receptkönyvben találtam.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. 1 órát hűvös helyen pihentetjük.
  2. A cipót kettévágjuk úgy, hogy az egyik tésztadarab valamivel nagyobb legyen a másiknál.
  3. Kb. fél centisre nyújtjuk a vastagabb lapot, és zsírozott tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet elősütjük.
  4. Elkészítjük a tölteléket: a túrót, cukrot, 2 tojássárgát, tejfölt, búzadarát, citromhéjat összekeverjük. 2 fehérjét habbá verünk, és a túróhoz keverjük.
  5. Kivesszük a tésztát, rákenjük a tölteléket, majd ráterítjük a felső lapot.
  6. Tojással megkenjük, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a süti teteje.
  7. Kihűlve szeleteljük, forrón túl lágy a töltelék.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 30 714
elküldve: 23
receptkönyvben: 198
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nagyon finom túrós pite, pite túróval, túrós sütemény, túróval töltött pite, túrós lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anzsuci
anzsuci Sun, 2017-08-20 16:29

Köszönöm a receptet, én a tésztát margarinnal és élesztővel csináltam, de finom a töltelék, jó lett, köszönöm.

pitzburg
p2 / pitzburg Sat, 2013-05-25 17:29

Sajnos az íze sem a legjobb. A tészta száraz, morzsálódik. :((

Aliya
Aliya Thu, 2013-05-30 10:52

Szia!Ne légy elkeseredve,zsír helyett használj margarint vagy fele zsír,fele margarin.A zsírtól morzsálódik nagyon.

pitzburg
p2 / pitzburg Sat, 2013-05-25 14:55

Ma nekiálltam megsütni a sütit, és kudarcot vallottam. A tészta mikor nyújtani akartam, szinte atomjaira esett. Sehogy nem akart összeállni, a tepsi aljába az alsó lapot még csak-csak belenyomkodtam, de a felső lapot kis kockánként tettem a tetejére. Most sül, remélem az íze kárpótol amiért ennyire nem akart a tészta a kezem alá dolgozni.

906
finomliszt 40 dkg
sertészsír 20 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 2 db
sütőpor 1 késhegynyi
tejföl 1 ek
sertészsír 1 ek
tehéntúró 50 dkg
cukor 12 dkg
tojás 2 db
tejföl 0.5 ek
búzadara 1 púpozott ek
citromhéj 1 citromból nyert