r
Nosalty Logó

Szicíliai grízes lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Szicíliai grízes lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 4885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4025.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    898 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.5 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    754.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1112 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 4885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat (a tojásfehérje kivételével) gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (a tejet adagoljuk a legvégén, mert lehet, hogy picivel kevesebb, illetve több kell, függ a tojás méretétől és a vaj zsírtartalmától is).
  2. Betesszük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.

Krém

  1. A tejből a csipet sóval, a cukorral és a darával tejbedarát főzünk. Hagyjuk kb. 20 percet hűlni, időnként megkavargatva, hogy ne álljon össze egy tömbbé.
  2. A langyosra hűlt tejbedarához hozzákavarjuk a vanília aromát, citromhéjat, citromok levét és a ricottát. Elkeverjük homogén krémmé.

Összeállítás

  1. Bekapcsoljuk a sütőt, 180 °C-ra állítjuk. Az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  2. Egy kb. 25X35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét erre a méretre kinyújtjuk, beletesszük.
  3. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és arra ráhalmozzuk a krémet, egyenletes vastagságúra elegyengetve. Kinyújtjuk a másik lapot is, ezzel befedjük.
  4. Megkenjük az enyhén felhabosított tojásfehérjével, megszurkáljuk, és 180 °C-on 30 perc alatt szép pirosra megsütjük (legyünk résen a sütőnél, nehogy megégjen!).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5348
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először akkor sütöttem meg ezt a sütit, amikor valami túrósat akartam gyorsan összedobni, de csak egy kis adag túró volt a hűtőben... A darás krémtől ugyanolyan vastag a töltelék réteg, mintha sok túróból készült volna. Hasonlít a hagyományos túrós pitére, de a sok citromtól üdítőbb és krémesebb a töltelék benne.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?