adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
20 dkg sovány túró
-
1 db tojás
-
1 gerezd fokhagyma
-
10 dkg zöldbab
-
1 ek olívaolaj
-
kapor ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
434
Kalória
36.9g
Fehérje
26.9g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
145.9g
Víz
183.9g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
434
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
434
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 145.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 834 micro
Összesen
434
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 145.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 834 micro
Összesen
434
kcal
- 16% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
106
kcal
Elkészítés
- A túrót, a tojást és a zabpelyhet összedolgozzuk. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és kaporral, valamint hozzáadjuk az összezúzott és apróra darabolt (avagy reszelt) fokhagymát.
- Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
- Kis gombócokat formálunk a masszából (nekem négy lett belőle), majd olívaolajjal vékonyan megkent sütőpapírra helyezzük, előmelegített sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük.
- A zöldbabot (ha fagyasztott) leforrázzuk, majd olívaolajon megpároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, kaporral.
- Tálaláskor a babot és a fasírtokat meglocsoljuk a natúr joghurttal (amit érdemes előtte kb. fél órával kivenni a hűtőből).
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Nincs különösebb sztori. :) Éhes voltam. A túrófasírt receptjét a neten találtam, illetve itt a nosalty-n is belefutottam már párba. ;) Kicsit átalakítottam - a kaprot amennyire utáltam régen, most annyira szeretem. :)