r
Nosalty Logó

Kapros túrófasírt zöldbabbal

NS
Kapros túrófasírt zöldbabbal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

434
Kalória
36.9g
Fehérje
26.9g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
145.9g
Víz
183.9g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 434 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 434 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

  1. A túrót, a tojást és a zabpelyhet összedolgozzuk. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és kaporral, valamint hozzáadjuk az összezúzott és apróra darabolt (avagy reszelt) fokhagymát.
  2. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
  3. Kis gombócokat formálunk a masszából (nekem négy lett belőle), majd olívaolajjal vékonyan megkent sütőpapírra helyezzük, előmelegített sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük.
  4. A zöldbabot (ha fagyasztott) leforrázzuk, majd olívaolajon megpároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, kaporral.
  5. Tálaláskor a babot és a fasírtokat meglocsoljuk a natúr joghurttal (amit érdemes előtte kb. fél órával kivenni a hűtőből).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nincs különösebb sztori. :) Éhes voltam. A túrófasírt receptjét a neten találtam, illetve itt a nosalty-n is belefutottam már párba. ;) Kicsit átalakítottam - a kaprot amennyire utáltam régen, most annyira szeretem. :)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek