r
Nosalty Logó

Puffancs ahogy arapara készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Puffancs ahogy arapara készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1580 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 461 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 395 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2057.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1580 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 461 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogjuk a maradék tojást, lisztet és zsemlemorzsát, és összekeverjük.
  2. Majd a sütőport és bármilyen zöldséget is belekeverjük, picit megsózzuk.
  3. Végül pedig egy evőkanál segítségével fogjuk, és kiszaggatjuk a már előre felforrósított olajban/zsírban.
  4. Mikor szép aranybarna, kivesszük és kész. Jó étvágyat hozzá!!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 7017
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 24.

Receptkategóriák

Minden pranírozásnál megmaradt egy kis tojás, liszt és zsemlemorzsa, s miután mindent kidobtunk, pazarlásnak éreztük, ezért úgy döntöttünk, kipróbáljuk, ha összekeverjük és kisütjük, milyen is lesz. Picit javítottunk a dolgon a sütőporral és a zöldségekkel, és így lett Tökéletes!!

Hozzászólások

Tövismami

Én is fel szoktam használni ilyen módon a megmaradtakat, annyi külömbséggel, hogy ha zöltséget rántok akkor az abbó maradt töredékeket is bele töröm. Hát ezt szokták el lopkodni étkezések elött.

Törölt felhasználó

:-)))

sacc1919

A panírozásból kimaradt tojást és lisztet én is felhasználom. Reszelt sajtot, kevés tejfölt, sót, borsot teszek hozzá. Ez kicsit gazdagítja a kínálatot és nem vesz kárba a tojás sem.

Törölt felhasználó

Ez nagyon jó ötlet én is kipróbálom így is. Köszönöm az ötletet! :-))

Wawa

Egy kérdéseem lenne: milyen keménynek/lágynak kell lenni nyersen a tésztának? Mert tegnap kipróbáltam és a kész puufancsok nagyon tömörek, kemények lettek. Gondolom, nem volt elég lágy a massza, ezért érdekelne, hogy ti milyenre szoktátok hagyni? Elöre is köszönöm a segitséget. Wawa

Törölt felhasználó

Nem szabad nagyon keményre keverni csak olyanra, hogy éppen bes?r?södjön és akkor a süt?por vagy a szódabikarbóna gyönyör?en megpuhítja megemeli. :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek