Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puffancs ahogy arapara készíti

Puffancs ahogy arapara készíti
Puffancs ahogy arapara készíti
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden pranírozásnál megmaradt egy kis tojás, liszt és zsemlemorzsa, s miután mindent kidobtunk, pazarlásnak éreztük, ezért úgy döntöttünk, kipróbáljuk, ha összekeverjük és kisütjük, milyen is lesz. Picit javítottunk a dolgon a sütőporral és a zöldségekkel, és így lett Tökéletes!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogjuk a maradék tojást, lisztet és zsemlemorzsát, és összekeverjük.
  2. Majd a sütőport és bármilyen zöldséget is belekeverjük, picit megsózzuk.
  3. Végül pedig egy evőkanál segítségével fogjuk, és kiszaggatjuk a már előre felforrósított olajban/zsírban.
  4. Mikor szép aranybarna, kivesszük és kész. Jó étvágyat hozzá!!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 985
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

arapara

Mióta szakács: 2012.06.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott panír, fűszeres tojásfasírt, vega fasírt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wawa
Wawa / Wawa Mon, 2012-07-02 14:47

Egy kérdéseem lenne: milyen keménynek/lágynak kell lenni nyersen a tésztának? Mert tegnap kipróbáltam és a kész puufancsok nagyon tömörek, kemények lettek. Gondolom, nem volt elég lágy a massza, ezért érdekelne, hogy ti milyenre szoktátok hagyni?
Elöre is köszönöm a segitséget.
Wawa

arapara
arapara / arapara Sun, 2012-07-08 22:42

Nem szabad nagyon keményre keverni csak olyanra, hogy éppen besűrűsödjön és akkor a sütőpor vagy a szódabikarbóna gyönyörűen megpuhítja megemeli. :-))

sacc1919
sacc1919 / sacc1919 Sun, 2012-06-24 17:06

A panírozásból kimaradt tojást és lisztet én is felhasználom. Reszelt sajtot, kevés tejfölt, sót, borsot teszek hozzá. Ez kicsit gazdagítja a kínálatot és nem vesz kárba a tojás sem.

Tövismami
Tövismami / Tövismami Sun, 2012-06-24 10:46

Én is fel szoktam használni ilyen módon a megmaradtakat, annyi külömbséggel, hogy ha zöltséget rántok akkor az abbó maradt töredékeket is bele töröm. Hát ezt szokták el lopkodni étkezések elött.

395
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
sütőpor 1 kk
napraforgó olaj 1 dl