r
Nosalty Logó

Kapros juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával Gáspár Beától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kapros juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával Gáspár Beától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 987 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5924 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.7 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 987 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.5 g

Zsír

  • Összesen
    338.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5391.9 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    524 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1982 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    501.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1290 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 5924 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 227 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucolom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem, vagy aprítógépben felaprítom. A nedvességet nem szoktam belőle kinyomkodni, mert annyi vízzel, amennyi a krumpliban van, kevesebbet kell majd belekeverni. Egy nagy keverőtálba rakom, beleteszek egy jó nagy csipet sót, belementem a tojásokat, és folyamatosan kevergetve adagolom bele a lisztet. Akkor jó, ha nokedli állagú, hát ehhez ha még kell, egy pici vizet adok.
  2. Egy nagy fazékban sós vizet forralok, majd amikor lobog, beleszaggatom a sztrapacskát.
  3. Közben az olajon vagy zsíron a felkockázott füstölt szalonnát kiolvasztom, majd kiszedem belőle a pörcöt. A visszamaradt zsiradékba beleteszem a juhtúrót, a krémsajtot, a tehéntúrót, valamint a tejföl felét. Összekeverem, sózom, borsozom, és belekeverem a felaprított kaprot.
  4. Ebbe szedem ki a forró vízből a megfőtt sztrapacskát. Óvatosan összeforgatom, és még egy picit rápirítok. Tejföllel díszítve, a félretett pörccel megszórva tálalom, magában is önálló étel, de pörkölt mellé is szoktam kínálni.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 423
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 36117
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezúttal Gáspár Bea szakácskönyvéből, a Bea konyhájából mutatunk nektek egy receptet, amit Bea a Nosalty konyhájában dobott össze nektek. Isteni sztrapacska készült, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...