Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós sztrapacska ahogy era készíti

Juhtúrós sztrapacska ahogy era készíti
Juhtúrós sztrapacska ahogy era készíti
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2012 nyarán ettem először Szlovákiában. Valami gyors kaját akartunk, amire nem kell sokat várni, gondoltam, megkóstolom a sztrapacskát, ha már ott vagyok. Megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy megszeretem, de amióta megkóstoltam, a kedvenc ételem. Én is sokszor elkészítettem már, de ha véletlen valahol megállunk étkezni, én biztos a juhtúrós sztrapacskát választom. A sztrapacska szaggatása kicsit nehezebb, mint a sima galuskáé, a burgonya miatt, de megéri, nagyon hamar elkészül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én jó hideg sört ajánlanék hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg, és reszeljük le. Picit sózzuk meg, beleütjük a tojást, belekeverjük a lisztet, amennyit felvesz, és kikeverjük a tésztát.
  2. A nokedlihez hasonlóan kiszaggatjuk a tésztát lobogó, sós vízben, és kifőzzük. A szalonnát felkockázzuk, és egy lábasban megpirítjuk.
  3. Kiszedjük a galuskát, leszűrjük, hozzákeverjük a juhtúrót (amit én előtte egy kis főzővízzel elkeverek, hogy ne legyen darabos, ezt egy szlovák ismerősöm mondta, hogy így kell, legalábbis ők így szokták, márpedig ők ebben nagy mesterek), majd rászórjuk a sült szalonnát a tetejére.
  4. Lehet rárakni sült kolbászkarikákat is. Jó étvágyat kívánok!
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 25 176
elküldve: 3
receptkönyvben: 127
elkészítve: 17/19
Facebookon megjelent: -

szakács

era

Mióta szakács: 2013.09.03.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás-juhtúrós sztrapacska, sztrapacska juhtúróval és szalonnával, juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orosz Tímea
Orosz Tímea Sun, 2017-02-12 14:03

A recept megosztója alaposan kiszúrt velem. Ez nem hogy nincsen hat adag, de egy négytagú családnak sem elegendő. Gyanús volt, ezért 70 dkg krumpliból csináltam és juhtúróból sem elég 125gr. A másfélszerese sem.
Megetettem a férjemet és a két gyereket (egyikük kamasz, tehát állandóan éhes), magamnak meg megmelegítettem a tegnapi maradékot és egyáltalán nem tudtam belőle enni. Azt hazudtam nekik, hogy főzés közben ettem belőle, nem kérek.
Gratulálok...

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Mon, 2017-01-09 12:56

Nagyon sokszor készítettem már, de a receptekben nem nagyon írják le, hogy ezt több ideig kell főzni, mint a krumpli nélküli nokedlit, és a krumpli-liszt arányát mindenki más mennyiséggel írja le, talán egyszer sikerült elsőre eltalálnom, hogy nem úszott az egész a vízben szétesve, mindig újra kevertem hozzáöntve még lisztet. Nem egyszerű étel szerintem, és nem is gyors, mire kb. 1,5 kg krumplit meghámozok és lereszelek az min. fél óra, + szaggatás+a főzés+ átsütés a sütőben. Igaz az íze mindenért kárpótol

Beni1995
Beni1995 Sun, 2013-10-27 17:50

Életem első sztrapacskáját ez alapján a recept alapján csináltam, nagyon finom lett, és nem bonyolult, szóval csak ajánlani tudom mindenkinek ;)

715
burgonya 50 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
juhtúró 15 dkg
tojás 1 db
finomliszt 30 dkg
1 kávéskanál