adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g sertéslapocka590 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
38g sonka52 kcal
-
25g csemegeuborka6 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
834
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
1000g sertéslapocka2360 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
150g sonka207 kcal
-
100g csemegeuborka24 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
3334
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
61.2g sertéslapocka145 kcal
-
6.1g füstölt szalonna40 kcal
-
9.2g sonka13 kcal
-
6.1g csemegeuborka1 kcal
-
6.1g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
204
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1258.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 226.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
834
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209.5 g
Zsír
-
Összesen 255.9 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5035.4 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 1982 mg
-
Nátrium 2337 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 904.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 700 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
3334
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 158 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg füstölt szalonna
-
15 dkg sonka
-
10 dkg csemegeuborka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A szalonnát csíkokra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Majd ezen a zsiradékon elkezdjük párolni a kockára vágott vöröshagymát.
- A fokhagymát összetörjük, és hozzáadjuk a vöröshagymához, ha az már félig megpárolódott. Felöntjük egy kevés vízzel, és zsírjára sütjük.
- Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
- Kevés vízzel felengedjük, és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, öntsünk hozzá még vizet, de ügyeljünk, hogy inkább kevesebb legyen a víz, mint sok.
- Ha már a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a paradicsomot vagy a pürét, és tovább pároljuk.
- Ha a hús már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és uborkát, és csak annyi vizet, hogy mire elkészül, sűrű szaftja legyen.
- Receptkönyvben: 617
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 114603
- Feltöltés dátuma: 2010. február 17.
Ajánló
Főtt rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Lezsik
27 recept
Kölcsönkaptunk egy szakácskönyvet, melyet a párom előszeretettel lapozgatott. Egyik vasárnap reggel előállt az ötlettel, hogy ez készüljön. Hát biztos, hogy máskor is el fogom neki készíteni.