r
Nosalty Logó

Csőben sült csirkemell cukkinivel és burgonyával

Lizinka_
Csőben sült csirkemell cukkinivel és burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

402
Kalória
31.2g
Fehérje
19.5g
Szénhidrátok
22.5g
Zsír
278.5g
Víz
94.2g
Koleszterin
3g
Rost
4.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    278.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2629.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4315 micro
Összesen 1608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    330 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és beletesszük egy méretes tálba. Rátesszük a sót, a borsot és 2 evőkanál olajat. Összekeverjük és félretesszük, amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
  2. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk és kb. 3-4 mm-es, a paradicsomot 5 mm-es karikákra vágjuk. A cukkinit mosás után szintén felkarikázzuk. Az öntethez egy méretes tálkában összekeverjük a majonézt a tejfölt, a fokhagymaport, egy evőkanál olajat és a vizet.
  3. Egy kisebb tepsibe vagy hőálló üvegtálba teszünk egy evőkanál olajat és egyenletesen belesimítjuk a húst. A hús tetejére rátesszük a hagymát. A hagymára egyenletesen rárakosgatjuk a burgonyaszeleteket és enyhén megsózzuk, majd erre szintén egyenletesen elosztjuk a cukkinikarikákat, sózzuk. A rétegezést kb. 5 mm-re szeletelt paradicsomkarikákkal fejezzük be.
  4. A tepsit előmelegített 200 C-os sütőbe tesszük és kb. 25-30 percig sütjük.
  5. Az idő leteltével kivesszük a tepsit a sütőből és egyenletesen ráöntjük az öntetet. Visszatesszük a sütőbe és 180 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...