r
Nosalty Logó

Káposztás kenyér

Évi néni
Káposztás kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

421
Kalória
12.7g
Fehérje
74.5g
Szénhidrát
7.9g
Zsír
73.5g
Víz
4.3g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6046.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    4417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    447.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    441.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 2531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, az élesztőt és megkelesztjük.
  2. Következő lépésként hozzáadjuk a joghurtot, olajat, burgonyapelyhet, sikért, aszkorbinsavat, káposztát, lisztet, sót. Puha, de ruganyos tésztát gyúrunk belóle, 3/4 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kiolajozott lábosba tesszük. Tetejére langyos vizet spriccelünk, lisztet szórunk rá, ollóval bevágjuk a tetejét, a tetőt ráhelyezve 1/4 órát újra kelesztjük.
  4. 200 C-osra előmelegítettsütőbe tesszük, 25 percig sütjük, ekkor a hőt 170 fokra mérsékeljük, a tetőt levesszük ésnegyed óra alattpirosra sütjük a kenyeret.
  5. Rácsra téve hűtjük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Újabb kenyeret szerettem volna készíteni. Igyekszem minél többfélét kipróbálni. Nagyon jó ízű, illatos kenyér lett. Ekkora mennyiségű káposzta még nem tolakodó. Ennek a kenyérnek a sütési idejébe nem számoltam előkészületként a káposzta dinsztelését, mert olykor egy egész fejet megpárolok, kisebb csomagokba elteszem a mélyhűtőbe, és ha szükségem van rá, akkor csak elő kell vennem. A folyamat kb. fél óráig tartana.

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...