Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás kenyér

Káposztás kenyér
Káposztás kenyér
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb kenyeret szerettem volna készíteni. Igyekszem minél többfélét kipróbálni. Nagyon jó ízű, illatos kenyér lett. Ekkora mennyiségű káposzta még nem tolakodó. Ennek a kenyérnek a sütési idejébe nem számoltam előkészületként a káposzta dinsztelését, mert olykor egy egész fejet megpárolok, kisebb csomagokba elteszem a mélyhűtőbe, és ha szükségem van rá, akkor csak elő kell vennem. A folyamat kb. fél óráig tartana.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, az élesztőt és megkelesztjük.
  2. Következő lépésként hozzáadjuk a joghurtot, olajat, burgonyapelyhet, sikért, aszkorbinsavat, káposztát, lisztet, sót. Puha, de ruganyos tésztát gyúrunk belóle, 3/4 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kiolajozott lábosba tesszük. Tetejére langyos vizet spriccelünk, lisztet szórunk rá, ollóval bevágjuk a tetejét, a tetőt ráhelyezve 1/4 órát újra kelesztjük.
  4. 200 C-osra előmelegített sütőbe tesszük, 25 percig sütjük,  ekkor a hőt 170 fokra mérsékeljük, a tetőt levesszük és negyed óra alatt pirosra sütjük a kenyeret.
  5. Rácsra téve hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 320 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 442
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

párolt káposztás kenyér, kenyér káposztásan, káposztás fehér kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-08-13 11:04

A kenyér mindig lenyűgöz, már mint az igazi, egész egyszerűen fantasztikus látvány, és ha elkészül, ez a csoda is biztosan nagyon finom.:-o
Köszönöm.:-o
Éva-Anyóca

421
méz 2 ek
élesztő 2 dkg
napraforgó olaj 3 ek
burgonyapehely 3 dkg
joghurt 2 dl
víz 1 dl
1 ek
sikér 1 tk
aszkorbinsav 1 csipet
kenyérliszt BL80 50 dkg
káposzta 10 dkg
bors 1 kk
napraforgó olaj 1 ek