r
Nosalty Logó

Fejtettbab-leves

Pogácsa
Fejtettbab-leves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

425
Kalória
22.9g
Fehérje
70.7g
Szénhidrát
7.6g
Zsír
564.5g
Víz
19.7g
Koleszterin
18.5g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    564.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1690 micro
  • β-karotin
    4158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 425 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3002 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    597 mg
  • Foszfor
    1116 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1693.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1118 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    12473 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 1275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A babot kb. 1 liter vízben csendesen főzzük fél órát. Ezalatt meghámozzuk a zöldségeket, nagyobb darabokba vágjuk őket. A vöröshagymát megpucoljuk, a szegfűszeget beletűzködjük.
  2. A félig főtt babhoz adjuk a zöldségeket, hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, babérlevelet, sóval megízesítjük. Addig főzzük a levest, amíg a bab és a sárgarépa meg nem puhul (miután a többi hozzávalót úgyis ki kell belőle szednem).
  3. Miután a család kizárólag a sárgarépát eszi meg a zöldségek közül, minden egyebet kihalászok belőle. (Ha van kedvem hozzá, másnap ezekből zöldségkrémlevest csinálok.)
  4. A tejfölt egy kevés lével homogénre keverjük, és beleöntjük a levesbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Bár a rengeteg hozzávalótól most úgy tűnik, mintha macerás lenne, mert most kicsit megvariáltam a szokott receptemet. Nyáron csak a friss fejtett bab, paprika, paradicsom és sok zellerzöld kerül bele. 

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek