r
Nosalty Logó

Káposztás ahogy Margó készíti

Margó48
Káposztás ahogy Margó készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

639
Kalória
13.1g
Fehérje
81g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
206.1g
Víz
30g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3835 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 160 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 639 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    178.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    485.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    439 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1011 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    1114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 3835 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt tejben pici cukorral felfuttatjuk.
  2. A káposztát lereszeljük és lesózzuk.
  3. Az előkészített kimért hozzávalókból és a felfuttatott élesztőből kalács tésztát készítünk, amit vagy kézzel jól kidagasztunk, vagy a kenyérsütőgép kelesztő programjával elkészíttetünk. Amíg a tészta a duplájára kel, azalatt elkészítjük a káposztát.
  4. Lábasba tesszük az olajat, ebbe tesszük kávéskanálnyi kristálycukrot, amit megpirítunk, majd rádobjuk a kinyomkodott reszelt káposztát, és szép pirosra párolunk. Majd a végén ízesítjük, ha szükséges sóval és az őrölt borssal. (Mindenki saját ízlése szerint készítheti.)
  5. A duplájára kelt tésztát 6 részre osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb. 10x20 cm-esre, hosszúkásra, és a felébe teszünk kb. 2 evőkanál káposztát. Ráhajtjuk a másik felét, és körbenyomkodjuk a széleit.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával, kb. 20 percet még pihentetjük.
  7. Megkenjük tojással, előmelegített sütőben kb. 170 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük (sütő függvénye).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A receptet anyósomtól lestem el, ő ugyan nem mérte, csak érzésre készítette. De nagyon finom volt, így elég nehéz volt méregetnem, hogy olyan legyen, mint az övé. De azt hiszem, nekem soha nem lesz olyan finom, mint az övé volt. Családom azért az enyémet is szereti.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...