r
Nosalty Logó

Samosa

Rebeka's Home
Samosa
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1232
Kalória
11.7g
Fehérje
87.7g
Szénhidrát
93.6g
Zsír
110.9g
Víz
20.1g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
1.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    110.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    280.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    263 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 3697 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként készítsük el a tésztát. Gyúrjuk össze a lisztet, a vajat és a fél pohár langyos vizet. Jól dolgozzuk el kb. 7 percig gyúrjuk. Majd takarjuk le egy konyharuhával és pihentessük, míg elkészítjük a tölteléket. Ha esetleg maradék krumplipüréből készítjük, akkor legalább 30 percet pihentessük, a tésztát. Megkönnyíthetjük magunknak, ha nincs túl sok időnk, ha megvesszük vajas tésztát.
  2. Krumplit főzzük meg vízben, amint puha szűrjük le és törjük össze. (egészben is megfőzhető, de kockára vágva hamarabb megfő) Nem kell várni amíg kihűl a krumpli, hiszen tovább ízesítjük.
  3. 2 ek olajon pirítsuk meg a hagymát, amint a hagyma szép piros adjuk hozzá a fűszereket, keverjük el és pirítsuk közepes lángon kb. 1 percig. Vigyázzunk, mert a paprika hamar megég! Ezután adjuk hozzá a tört burgonyát és a sót. Jól keverjük el, hogy az ízek egyenletesek legyenek. Ha maradék püréből csináljuk, akkor a sóval óvatosan bánjunk. Amint jól elkevertük, már le is vehetjük a tűzről és megtölthetjük vele a tésztát.
  4. A tésztát vékonyra nyújtsuk ki, osszuk egyenletes téglalapokra. Egyenként is nyújtsunk még a téglalapokon mielőtt megtöltenénk. Ha ezzel megvagyunk, akkor háromszögeket fogunk hajtogatni. Helyezzünk 1 ek tölteléket a tésztára és minimum 3-szor hajtsuk háromszögbe, hogy elfedjük a tölteléket. Ha marad a téglalap csíkunkból a harmadik hajtás után, nyugodtan vágjuk le. A tészta újra nyújtható. De egy kis könnyebbség például, ha van formánk.
  5. Ezek után már csak olajban ki kell sütnünk, szép pirosra! Ügyeljünk arra, hogy az olaj elég forró legyen! Használhatunk olajsütőt is. (Én gyakran a sütőben sütöm ki őket, hogy egészségesebb legyen.) Akkor viszont tojással megkenjük a tetejét, hogy szép pirosra és fényesre süljön meg. Melegen fogyasztható, de azért várjunk pár percet, miután megsültek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Teljes videót itt eléritek: https://youtu.be/GerJcApc3_E Nagyon finom, szuper jó vacsora ötlet, egyszerű elkészíteni és gyorsan megvan, ha jól időzítünk! A maradékot másnap hidegen is elfogyaszthatjuk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek