Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kaporleves Bogitól

Kaporleves Bogitól
Kaporleves Bogitól
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam ezt a receptet. Azért szeretjük, mert szinte pillanatok alatt kész van, és télen-nyáron, hidegen és melegen is nagyon finom. :)

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kaprot késsel felaprítjuk. (Frissen szedve természetesen finomabb, én télen a fagyasztóba eltett, előre felaprított kaprot szoktam használni.)
  2. A lisztből és az olajból világos rántást készítünk. Hozzáadunk 1 ek kaprot, és gyorsan elkavarjuk.
  3. Hozzáöntjük a vizet, majd hozzáadjuk a másik ek kaprot. Ételízesítővel, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük.
  4. Magasabb falú kisebb edénybe szedünk ki egy keveset a forró léből, és elkeverjük a fél pohár tejföllel. (Így nem lesz csomós.)
  5. Az elkevert tejfölt visszaöntjük a többi léhez, majd hozzáadjuk az ecetet, kicsit forraljuk még, és kész is. :)
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 808
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

k.bogi

Mióta szakács: 2014.09.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös kaporleves, savanyú leves, kapros leves tejfölösen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

89
kapor 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 8 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 80 g
ecet 1 teáskanál