Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kápiapaprikás-epres krémmel töltött mandulás linzer

Kápiapaprikás-epres krémmel töltött mandulás linzer
Kápiapaprikás-epres krémmel töltött mandulás linzer
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 8 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A linzert én valahogy a téli, adventi sütik között tartottam eddig számon. De ezzel a paprikás-epres töltelékkel nagyon is friss, tavaszi.

Az év első (görög, de édes) epreiből nálam ez a kis linzer készült. A linzerkékhez kis extrával járul hozzá a szép sárga szín, amit a kurkumától kapott. Bátran használjuk a kurkumát, az ízében nem érződik, s még egészséges, talán gyógyhatású is- A szokatlan töltelék élénkpiros színéhez az édeskés sült paprika ad hozzá sokat, ami az eperrel meglepően jól kiegészíti egymást.

hozzávalók / 6 adag

Gyúrt linzertészta

Kápiapaprikás-epres krém

ajánlat

Ha még tovább színeznénk, készíthetünk matcha tea porral zöldre színezett tésztát is, hogy még színesebb, vidámabb linzereink legyenek :-)))

Szólj hozzá!

elkészítés

Gyúrt linzertészta

  1. A lisztet a lágy vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a darált mandulát, a cukrot, a vaníliát, a sütőport, a tojássárgáját, s kézzel jól összedolgozzuk. Ahhoz, hogy színes, napsárga tésztánk legyen, 2 tk kurkumát dolgozunk még a tésztába. Fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát.
  2. A hűtőből kivett tésztát lisztezett munkafelületen kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. A tészta puha, a mandula miatt törékeny, vékonyan mindig lisztezzük újra a tetejét, ha a teteje repedezni kezd vagy ragad. Körülbelül 5 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk úgy, hogy ugyanannyi lyukas legyen, mint amennyi nem lyukas.
  3. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk, és 170 C-ra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Nem szabad őket túlsütni, maradjanak szép világosak, ne nagyon kapjanak színt, puhák még, mikor a sütőből kivesszük őket, de szépen meg fognak szilárdulni.

Kápiapaprikás-epres krém

  1. A kápia paprikákat egy sütőzacskóban, 200 fokon megsütjük. Addig sütjük, míg itt-ott foltos nem lesz, amíg el nem kezd megégni a héja. Ez kb. 40-50 perc. A sült paprikát lezárt zacskóban, edényben kihűtjük, s hűlés után a héját lehúzzuk. A paprikaszeleteket is apróra daraboljuk, kb. 1*-1 cm-es darabokra vágjuk, tépkedjük.
  2. Közben az epret kb. 1*1 cm-es darabokra felkockázzuk.
  3. Egy kisebb lábasban a felkockázott epreket, a feldarabolt sült paprikát és a cukrot összekeverjük, 5-6 percig összeforraljuk. A fahéjjal és a citromlével ízesítjük. Közben a keményítőt elkeverjük a vízben, s a forrásban lévő epres-paprikás raguhoz öntjük. Állandó keverés közben további 1 percig főzzük még. A tűzről lehúzott krémbe belekeverjük a felkockázott vajat. Majd az egész krémet hagyjuk kihűlni.
  4. A kihűlt linzereket a kápiapaprikás-epres krémmel vastagon megkenjük, s összeragasztjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 333
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mónika B.

Mióta szakács: 2019.04.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ínyenc linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

719
finomliszt 250 g
vaj 180 g
cukor 60 g
mandula 120 g
tojássárgája 2 db
sütőpor 2 késhegynyi
vanília 1 g
kurkuma 2 teáskanál
kápia paprika 500 g
eper 300 g
cukor 100 g
fahéj 0.5 kávéskanál
citromlé 1 teáskanál
étkezési keményítő 20 g
víz 50 ml
vaj 50 g