Nosalty Logó

Tökfejes sütemény Halloweenre

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
K.Orsolya
Tökfejes sütemény Halloweenre
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2137 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 449 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 267 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2137 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 449 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alapanyagokat a lekvár kivételével összegyúrjuk.
  2. Fél-egy órára hűtőbe tesszük a tésztát.
  3. Kilisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kör formával kiszúrjuk.
  4. A körök felébe szemet és szájat vágunk.
  5. Vajazott-lisztezett / sütőpapírral bélelt tepsibe rakva kisütjük. (200 fok kb. 10 perc)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19378
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 31.

Ajánló

Aki akar, egy kis színt is adhat a sütinek. Én a képen látható tésztába 1 kis csepp piros, s 4-5 csepp sárga ételfestéket tettem. (A festéket előtte egy kis tálkába öntöttem össze, hogy a narancssárga színt ellenőrizzem.) Érdemes ügyelni rá, hogy 1 tepsiben azonos mennyiség legyen a kivágott arcformájú és a sima körökből -- ha esetleg elfeledkezve róluk jobban megpirulnának... (De mivel azért kicsit munkás az arcokat kivágni, állítsuk be az ébresztőórát, hogy jelezzen 10 perc múlva...) A tészta kisütve eláll egy-két hétig. Érdemes "használat előtt" egy fél nappal összeragasztani őket.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

K.Orsolya 17 recept

Barátaink, akik egy bölcsödének-óvodának megfelelő intézményt vezetnek, immáron többedik alkalommal kihasználják a gyermekintézményt, s baráti összejövetelt szerveznek ott. Legutóbb az itt (Svédországban) szokásos augusztusi kräftfest-en voltunk (rák-evés). Ezúttal pedig az ide is amerikából begyűrűző, és terjedőben lévő halloween-re kaptunk meghívást. A tökfejes sütemények nem csak alkalomhoz illőek, hanem igen finomak is. Az arc kivágása pedig annyira nem időigényes (na jó, kicsit). Én először próbáltam papírból készült sablont használni, de sokkal gyorsabb (és egyedibb) ha egy hegyes kés segítségével vágunk ki szemet, s szájat a "tököknek".

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Orsi! Szuperek a Halloweewnes receptjeid, Juniornak is nagyon tetszenek!!!:))) Köszönjük ?ket! A legjobbakat: Mrs Smith

K.Orsolya

Kedves Mrs Smith! Köszönöm kedves soraidat -- igazán jóles?ek! KOrsi (K természetesen Kovács-ot takar...)

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki! Megsütöm az iskolai Halloween bulira!

Törölt felhasználó

Elkeszitettem, de nagyon kemenyek lettek es mindenbol megfeleloen tettem :( az ize jo, de kemeny...most varom hatha jol megpuhul a lekvartol.

K.Orsolya

Szia Csici! Remélem, a lekvár segít -- biztosan így lesz! Nem tudom, mi lehetett a baj, hogy neked kemény lett a tészta. Van valakinek ötlete? KOrsi

Törölt felhasználó

nekem is ilyen lett de kökemény valakit fejbe dobsz vele azonnal agyrászkodást kap

Törölt felhasználó

13 éves vagyok nagyon könyü recept most van asütöbe kiváncsi leszek mijen lesz röktön irok hogy sikerült :D

K.Orsolya

Nos, hogy sikerult? Sikert arattal? KOrsi

Törölt felhasználó

Szia! 8 f?re kb.hány darab lesz?

K.Orsolya

Szia Barbi78! Sajnos erre mar nem emlekszem -- de remelem, mindenkinek jut majd belöle... KOrsi

twixy

Szia! Orsi! Megsütöttük a kisfiammal, hát már nagyon bánom, hogy nem tripla adagból, mert meg sem vártuk, hogy megpuhuljon mindet megettük. Köszönöm a receptet!

K.Orsolya

Szia Twixy! Örulök, hogy sikert aratott a tökfej es hogy a kisfiadat is bevonod a hazimunkaba -- leendö menyed örul majd ennek! :) KOrsi

Törölt felhasználó

nekem is kemény lett a tészta pedig minden pontosan lett ki mérve. 10 percig sütötem és a tészta kö kemény lett nem kell esetleg bele tojás ???? és egy kis sütö por ???

libaláb

Azóta már biztosan sokkal tapasztaltabb vagy és te is rájöttél, de a többi kezd? kis szakács kedvéért ideírom: azért lett k?kemény, mert túlsütötted. Minden linzertésztát id?ben (amikor még kissé lágy és színtelen) kell kivenni a süt?b?l, mert majd kint készre keményedik. Ha megvárod, hogy kissé megpiruljon, akkor bizony egy ehetetlenül kemény korong lesz a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek