Nosalty Logó

Kanonok lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kanonok lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7415 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 381 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    495 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1234 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    382.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6542.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1415 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    2969 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.9 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1893 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1785 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 7415 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 381 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. 2 lapot nyújtunk belőle.
  2. Az egyik lapot kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
  3. Megkenjük a baracklekvárral, rászórjuk a diót.
  4. Rátesszük a másik lapot.
  5. Megkenjük tojásfehérjével, és a cukrozott dióval megszórjuk.
  6. Villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 40201
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a süti egész kicsi korom óta minden ünnepen az asztalra került. Nagyon szeretjük, így én is folytattam a "hagyományt" (bár én nem csak akkor készítem, mikor ünnep van), a gyerekeim egyik kedvence lett!!!! :)

Hozzászólások

Németi Olga

Kedves Moncsika! Nálunk is gyakran sütötték a rokonságban, bár a nevét sose tudtam ennek a sütinek. Az utóbbi id?ben sokszor eszembe jutott, de sajnos nem volt meg a recept. Kb. úgy voltam vele, mint a Kati szelettel. De annak legalább a nevét tudtam :), a receptre meg itt bukkantam szintén. És láss csodát, hát itt van! Köszönöm a receptet! Hamarosan megsütöm. Üdv. Olga

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! :)

Törölt felhasználó

Hmm, mar folyik is a nyalam! :) Meg fogom sutni, mert nagyon finomnak nez ki!

zafirov

Megkérdezhetném, hogy mekkora üveg lekvárról beszélünk? Köszi

Törölt felhasználó

350 g-os

Éva-Anyóca

Köszönöm :-D

nagyi50

Gyermekkorom süteménye volt. Gondoltam megsütöm. A tészta jó volt és a töltelék is, de a tetejével nem voltam megelégedve. Túl sok szerintem a 10 dkg cukros dió. Legközelebb a diót késsel fogom nagyobb darabokra vagdalni és ha jól emlékszem Édesanyám is így csinálta, akkor ez a mennyiség? dió szerintem már nem lesz sok.

pappneemike

Én sokszor szoktam sütni, mert a fiaim nagyon szeretik. Még anyukámtól tanultam. De a margarin helyett én zsírt használok. Azzal sokkal omlósabb.

Filamér

A dió darálva kerül bele és a tetejére is? Vagy darabosan? Bocs ha értelmetlenkedem, de nyilván nem véletlen, hogy a hozzávalók felsorolásába nem úgy került bele, hogy "darált dió" - nekem ez nem egyértelm?.

Törölt felhasználó

A dió darálva van benne is és a tetején is!!! :)

LACI78

Lehet velem van a baj, de hogy került a töltelékbe a citrom, vaniliás cukor? A tetején a tojásfehérjét nem kell felverni?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek