Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nő szeszély avagy londoni holdvilág

Nő szeszély avagy londoni holdvilág
Nő szeszély avagy londoni holdvilág
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még a dédnagymamám régi füzetében találtam (tipikus, sárga lapok, gyönyörű kézírás), és anyukám sokat csinálta abból a receptből, mostanában pedig én készítem előszeretettel. A dió/mandula feldobja, nem olyan sima, mint a "rendes" női szeszély. (:

hozzávalók / 6 adag

Az alaphoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Öntsük az alap hozzávalóit egy tálba (a vajat kicsit olvasszuk meg), majd gyúrjuk össze egy gombócba.
  2. Terítsük szét egy tepsiben, majd kenjünk rá lekvárt vékonyan.
  3. Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből.
  4. Keverjük bele óvatosan a diót és a porcukrot.
  5. Öntsük a masszát a tészta tetejére, majd tegyük a sütőbe.
  6. Fogyasztás előtt mindenképp várjuk meg, míg teljesen kihűl!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 449
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

SarahSparkle

Mióta szakács: 2013.08.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos diós sütemény, habos szelet dióval, habos süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

732
vaj 14 dkg
finomliszt 24 dkg
porcukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 4 db
lekvár/ dzsem 1 ek
dió 14 dkg
porcukor 20 dkg
tojásfehérje 4 db
vaníliás cukor 1 csomag