Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csiga

Fahéjas csiga
Fahéjas csiga
nagyon gyors étel | szponzorált tartalom
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fahéjas csiga szabad tűzön készült vasserpenyőben, de természetesen sütőben is prímán elkészíthető, sőt! És a hozzávalókból látszik, hogy semmi extra nem kell hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat olvasszuk meg, majd szórjuk bele a cukrot és a fahéjat. Addig keverjük, míg a cukor is elolvad, és egyneművé válik az egész massza.
  2. A leveles tésztánkat terítsük ki, és kenjük meg jó vastagon a cukros-fahéjas masszával.
  3. Tekerjük fel a tésztát, majd 2 ujjnyi vastag karikákat vágjunk, amiket fordítsunk fel, és kicsit lapítsunk szét.
  4. Serpenyőbe téve, szabad tűzön, addig süssük, míg mindkét oldal szépen megpirul, érdemes kisebb parázson tovább sütni!
  5. Sütőben pedig 220 fokon 20-25 perc alatt süssük meg, és fogyaszthatjuk is!
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 095
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tamas

Mióta szakács: 2016.03.21.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas tekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
leveles tészta 1 csomag
vaj 15 dkg
barna cukor 3 ek
fahéj 2 teáskanál