Fahéjas csiga Tomatotree konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomatotree
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
42g tej23 kcal
-
8g víz0 kcal
-
29 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
5 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
13g vaj90 kcal
-
21g barna cukor79 kcal
-
1g fahéj2 kcal
A bevonáshoz
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
6 kcal
Összesen
774
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
500g tej280 kcal
-
100g víz0 kcal
-
343 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
18g instant élesztő59 kcal
-
800g finomliszt2912 kcal
-
6g só0 kcal
A töltelékhez
-
150g vaj1076 kcal
-
250g barna cukor950 kcal
-
12g fahéj30 kcal
A bevonáshoz
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
9277
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
18.1g tej10 kcal
-
3.6g víz0 kcal
-
3.3g vaníliás pudingpor12 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
0.2g só0 kcal
A töltelékhez
-
5.4g vaj39 kcal
-
9.1g barna cukor34 kcal
-
0.4g fahéj1 kcal
A bevonáshoz
-
9.1g mascarpone37 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
336
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 28.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
774
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 138.6 g
Zsír
-
Összesen 415 g
-
Telített zsírsav 194 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5901.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 1170 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 1284 mg
-
Nátrium 2863 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1245.8 g
-
Cukor 535 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 338.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2551 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 688 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 2503 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 566 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 658 micro
Összesen
9277
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dl tej
-
1 dl víz
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
5 ek cukor
-
10 dkg vaj
-
2 db tojás
-
2 tasak instant élesztő
-
80 dkg finomliszt
-
1 teáskanál só
A töltelékhez
-
15 dkg vaj
-
25 dkg barna cukor
-
4 ek fahéj
A bevonáshoz
-
25 dkg mascarpone
-
20 dkg porcukor
-
10 dkg vaj
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- Feltesszük forrni a fél liter tejet, közben pedig 1 dl vízben elkeverjük a két tasak vaníliás pudingport. Ha a tej forr, beleöntjük a pudingos keveréket, és besűrűsödésig kavargatjuk. Lehúzzuk a tűzről, és rögtön belekeverjük a cukrot és a vajat. Megvárjuk, míg minden fel- és elolvad, a puding pedig langyosra hűl.
- Ekkor hozzáütjük a két tojást, és elkeverjük. Majd a két tasak szárított élesztőt is beleszórjuk, megkeverjük, és kicsit állni hagyjuk.
- Kimérjük a lisztet, és egy teáskanál sót adunk hozzá.
- A pudingot beleöntjük a lisztbe, és a robotgép dagasztó spiráljával dagasztjuk a tésztát. A megszokott kelt tészta állagánál kicsit folyósabb lesz. Ha homogénre kevertük, és már elválik az edény falától, letakarjuk, és kb. 1 óra alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát elfelezzük. Az egyik felét kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, az olvasztott vaj felével megkenjük, a barna cukor felét és a fahéj felét egyenletesen rászórjuk, majd szorosan feltekerjük. 12 darabra vágjuk. (Elfelezzük, újra elfelezzük, és az így kapott negyedeket éles késsel 3-3 darabra vágjuk. Kb. 3-4 centis csiguszok lesznek.)
- Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól kis távolságra, és a csigaformát megtartva.
- A tészta másik felével ugyanígy járunk el. (Nekem egy nagy tepsibe 16 db fért, a maradék 8-at egy kisebb tepsibe tettem.)
- A tepsiben még kb. 30 percig kelesztjük a csigákat, majd 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
- A bevonáshoz szükséges hozzávalókat homogénre elkeverjük, és a megsült csigák tetején eloszlatjuk. Kicsit segíthetünk szilikonecsettel, hogy egyenletesen jusson mindenhová. Éppen csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe a tepsit, hogy a bevonat megolvadjon, és mindenhová jusson belőle.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 12030
- Feltöltés dátuma: 2019. október 17.
Ajánló
Trombitáljuk rá össze a családot vagy a barátokat, és zsebeljük be a dicséretet tőlük, miközben az ujjukat szopogatják!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Tomatotree
262 recept
Csak erős idegzetűeknek! Igazi kalóriabomba és a szénhidráttartalma az egekben van, de olykor-olykor, ha együtt a család, talán megengedhető, hogy belengje a lakást a fahéjillat, és a még langyos, puha, édes-ragacsos rétegeket szent áhítattal szétfejtve ízlelő bimbóinkat kényeztetve elcsábuljunk.