r
Nosalty Logó

Fahéjas csiga Tomatotree konyhájából

Tomatotree
Fahéjas csiga Tomatotree konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

774
Kalória
11.5g
Fehérje
103.8g
Szénhidrát
34.6g
Zsír
28.2g
Víz
92.7g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
44.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 9277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    415 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5901.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    2863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1245.8 g
  • Cukor
    535 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    338.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    688 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 9277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 336 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Feltesszük forrni a fél liter tejet, közben pedig 1 dl vízben elkeverjük a két tasak vaníliás pudingport. Ha a tej forr, beleöntjük a pudingos keveréket, és besűrűsödésig kavargatjuk. Lehúzzuk a tűzről, és rögtön belekeverjük a cukrot és a vajat. Megvárjuk, míg minden fel- és elolvad, a puding pedig langyosra hűl.
  2. Ekkor hozzáütjük a két tojást, és elkeverjük. Majd a két tasak szárított élesztőt is beleszórjuk, megkeverjük, és kicsit állni hagyjuk.
  3. Kimérjük a lisztet, és egy teáskanál sót adunk hozzá.
  4. A pudingot beleöntjük a lisztbe, és a robotgép dagasztó spiráljával dagasztjuk a tésztát. A megszokott kelt tészta állagánál kicsit folyósabb lesz. Ha homogénre kevertük, és már elválik az edény falától, letakarjuk, és kb. 1 óra alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát elfelezzük. Az egyik felét kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, az olvasztott vaj felével megkenjük, a barna cukor felét és a fahéj felét egyenletesen rászórjuk, majd szorosan feltekerjük. 12 darabra vágjuk. (Elfelezzük, újra elfelezzük, és az így kapott negyedeket éles késsel 3-3 darabra vágjuk. Kb. 3-4 centis csiguszok lesznek.)
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól kis távolságra, és a csigaformát megtartva.
  7. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. (Nekem egy nagy tepsibe 16 db fért, a maradék 8-at egy kisebb tepsibe tettem.)
  8. A tepsiben még kb. 30 percig kelesztjük a csigákat, majd 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  9. A bevonáshoz szükséges hozzávalókat homogénre elkeverjük, és a megsült csigák tetején eloszlatjuk. Kicsit segíthetünk szilikonecsettel, hogy egyenletesen jusson mindenhová. Éppen csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe a tepsit, hogy a bevonat megolvadjon, és mindenhová jusson belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Csak erős idegzetűeknek! Igazi kalóriabomba és a szénhidráttartalma az egekben van, de olykor-olykor, ha együtt a család, talán megengedhető, hogy belengje a lakást a fahéjillat, és a még langyos, puha, édes-ragacsos rétegeket szent áhítattal szétfejtve ízlelő bimbóinkat kényeztetve elcsábuljunk.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...