Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csiga Tomatotree konyhájából

Fahéjas csiga Tomatotree konyhájából
Fahéjas csiga Tomatotree konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak erős idegzetűeknek!

Igazi kalóriabomba és a szénhidráttartalma az egekben van, de olykor-olykor, ha együtt a család, talán megengedhető, hogy belengje a lakást a fahéjillat, és a még langyos, puha, édes-ragacsos rétegeket szent áhítattal szétfejtve ízlelő bimbóinkat kényeztetve elcsábuljunk.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

ajánlat

Trombitáljuk rá össze a családot vagy a barátokat, és zsebeljük be a dicséretet tőlük, miközben az ujjukat szopogatják! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük forrni a fél liter tejet, közben pedig 1 dl vízben elkeverjük a két tasak vaníliás pudingport. Ha a tej forr, beleöntjük a pudingos keveréket, és besűrűsödésig kavargatjuk. Lehúzzuk a tűzről, és rögtön belekeverjük a cukrot és a vajat. Megvárjuk, míg minden fel- és elolvad, a puding pedig langyosra hűl.
  2. Ekkor hozzáütjük a két tojást, és elkeverjük. Majd a két tasak szárított élesztőt is beleszórjuk, megkeverjük, és kicsit állni hagyjuk.
  3. Kimérjük a lisztet, és egy teáskanál sót adunk hozzá.
  4. A pudingot beleöntjük a lisztbe, és a robotgép dagasztó spiráljával dagasztjuk a tésztát. A megszokott kelt tészta állagánál kicsit folyósabb lesz. Ha homogénre kevertük, és már elválik az edény falától, letakarjuk, és kb. 1 óra alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát elfelezzük. Az egyik felét kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, az olvasztott vaj felével megkenjük, a barna cukor felét és a fahéj felét egyenletesen rászórjuk, majd szorosan feltekerjük. 12 darabra vágjuk. (Elfelezzük, újra elfelezzük, és az így kapott negyedeket éles késsel 3-3 darabra vágjuk. Kb. 3-4 centis csiguszok lesznek.)
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól kis távolságra, és a csigaformát megtartva.
  7. A tészta másik felével ugyanígy járunk el. (Nekem egy nagy tepsibe 16 db fért, a maradék 8-at egy kisebb tepsibe tettem.)
  8. A tepsiben még kb. 30 percig kelesztjük a csigákat, majd 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  9. A bevonáshoz szükséges hozzávalókat homogénre elkeverjük, és a megsült csigák tetején eloszlatjuk. Kicsit segíthetünk szilikonecsettel, hogy egyenletesen jusson mindenhová. Éppen csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe a tepsit, hogy a bevonat megolvadjon, és mindenhová jusson belőle.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 5 714
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fahéjas csigatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

774
tej 5 dl
víz 1 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 5 ek
vaj 10 dkg
tojás 2 db
instant élesztő 2 tasak
finomliszt 80 dkg
1 teáskanál
vaj 15 dkg
barna cukor 25 dkg
fahéj 4 ek
mascarpone 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaj 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag