r
Nosalty Logó

Öntött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
Öntött kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 815 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 3257 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 165 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 815 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4935.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1702 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    247 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 3257 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szikkadt kalácsot felszeleteljük, és félretesszük.
  2. Az étcsokoládét lereszeljük, és félretesszük.
  3. A tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét félretesszük, ebből később habot verünk. A sárgáját belekeverjük a tejbe, beleteszünk 1 ek édesítőport és a vanília aromát.
  4. Kevergetés közben felforraljuk. Ez teljesen megegyezik a madártej készítésével. Amikor felforrt, beleáztatjuk a szikkadt kalács szeleteket.
  5. A hőálló kerámiatálat kikenjük margarinnal, és meghintjük a zsemlemorzsával, hogy sütés közben ne ragadjon bele az étel. Beleteszünk az aljára egy sor beáztatott kalácsot, és bekenjük a tetejét lekvárral. Újabb réteg kalács és lekvár következik, ameddig a tál meg nem telik, vagy a kalács el nem fogy.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beletesszük a maradék édesítőport.
  7. A feltöltött tál tetejére öntjük a tojáshabot, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojáshab egy kicsit megbarnul.
  8. Tálalás előtt rászórjuk a reszelt étcsokit.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14739
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Ajánló

Mindenkinek, akinek maradék kalácsa van. Nagyon egyszerűen elkészíthető étel. Természetesen cukros változatban is elkészíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A családom egyik nagyon kedvelt desszertje. Akkor készül, amikor valamiért már nem kelendő a kalács, illetve megrendelés érkezik a gyerekek részéről. Nem teljesen diabetikus, mert a kalács szénhidráttartalmát nem szoktuk számolni, csak a cukor mennyiségét korlátozzuk az édesítőszerrel és a vaníliás cukor elhagyásával. A lekvárokat cukormentesen készítjük. Az étel elkészítéséhez szükséges gyümölcs fajtáját a család többségi kívánsága alapján választjuk ki. Az étel elkészítése nem igényel gyakorlatot, ezért az unokák is el tudják készíteni.

Hozzászólások (1)

firstlady

Cukormentes... Megint egy beugratós recept. Édesít?szerrel. Hogy az alapanyag, a kalács - gondolom - fehér lisztb?l és cukorból készül, az meg kit érdekel. Nem értem, miért kell a címben félrevezetni az olvasót. Talán kevesen küldenek diabetikus recept, és ha annak t?nik, hamarabb közlésre kerül? A szerkeszt?k nem olvasnak, nem értelmeznek?

Miss Lemon

Kedves Firstlady! Szó sincs korábbi közlésr?l diabetikus receptek esetén, figyelmetlenek voltunk. Köszönjük az észrevételt, javítottuk a recept címét. Elnézést a félrevezet? megnevezésért! További kellemes sütés-f?zést! Kata NoSalty.hu

firstlady

Én is elnézést kérek, hogy úgy méregbe gurultam. :-) Kellemes ünnepeket kívánok valamennyi konyhatündérnek és a hálás kosztosoknak.

Zoli

Kedves Kata! Amennyiben a kedves reklamáló Firstlady a sztorit is elolvasta volna, nem reklamált volna. Ebben ugyanis leírtam, hogy nem diabetikus, csak az elkészítésénél nem használtam cukrot. A receptjeimet elég figyelmesen szoktam beküldeni és kerülöm a félrevezet? dolgokat. Sajnos úgy néz ki, hogy ebben a stresszes világban el?bb kiabálunk, mint kellene, aztán még annyit sem tudunk mondani, hogy bocs, de én tévedtem. Ennyit err?l. Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok az egész Szerkeszt?ségnek

Zoli

Kedves Firstlady! Amennyiben a sztorit is elolvastad volna nem gurultál volna méregbe. Szó sincs róla, hogy diabetikus, csak az elkészítésénél nem használunk cukrot. Indulatos írásodból az derül ki, hogy a receptolvasó nem olvas figyelmesen. No ennyit err?l! Különben Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok neked és családodnak! Zoli

firstlady

Kedves Zoli! Igazad van, figyelmesen kell olvasni. A hozzászólásokat is. Elolvastam a sztorit. Ezért írtam, hogy "Nem értem, miért kell A CÍMBEN (!!) félrevezetni az olvasót." Az eredeti cím ugyanis diabetikus receptet ígért, és a diabetikus szóra ugrik rá, aki ilyet keres. Nem vigasztalja, hogy a sztoriban bevallják, hogy a recept minden, csak nem diabetikus. Nem véletlenül módosították a címet a kedves szerkeszt?k. Szép ünnepeket mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet gyönyörű házi zöldségeskerted egyszerűen

Hiába lehet lassan a szezon legjobb zöldségeit megkapni a piacon és a zöldségesnél, sokan lehetnek, akik az egyre magasabb árak miatt inkább maguk nevelnék fel az idei koktélparadicsom-palántákat, vagy termesztenének otthon friss paprikát. Adunk pár tippet, amivel te is csodás kis kertet készíthetsz akár az erkélyre is.