r
Nosalty Logó

Öntött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
Öntött kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 815 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 3257 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Összesen 165 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 815 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4935.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1702 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    1953 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    247 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 3257 kcal
  • 12% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szikkadt kalácsot felszeleteljük, és félretesszük.
  2. Az étcsokoládét lereszeljük, és félretesszük.
  3. A tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét félretesszük, ebből később habot verünk. A sárgáját belekeverjük a tejbe, beleteszünk 1 ek édesítőport és a vanília aromát.
  4. Kevergetés közben felforraljuk. Ez teljesen megegyezik a madártej készítésével. Amikor felforrt, beleáztatjuk a szikkadt kalács szeleteket.
  5. A hőálló kerámiatálat kikenjük margarinnal, és meghintjük a zsemlemorzsával, hogy sütés közben ne ragadjon bele az étel. Beleteszünk az aljára egy sor beáztatott kalácsot, és bekenjük a tetejét lekvárral. Újabb réteg kalács és lekvár következik, ameddig a tál meg nem telik, vagy a kalács el nem fogy.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beletesszük a maradék édesítőport.
  7. A feltöltött tál tetejére öntjük a tojáshabot, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojáshab egy kicsit megbarnul.
  8. Tálalás előtt rászórjuk a reszelt étcsokit.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 15634
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Ajánló

Mindenkinek, akinek maradék kalácsa van. Nagyon egyszerűen elkészíthető étel. Természetesen cukros változatban is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családom egyik nagyon kedvelt desszertje. Akkor készül, amikor valamiért már nem kelendő a kalács, illetve megrendelés érkezik a gyerekek részéről. Nem teljesen diabetikus, mert a kalács szénhidráttartalmát nem szoktuk számolni, csak a cukor mennyiségét korlátozzuk az édesítőszerrel és a vaníliás cukor elhagyásával. A lekvárokat cukormentesen készítjük. Az étel elkészítéséhez szükséges gyümölcs fajtáját a család többségi kívánsága alapján választjuk ki. Az étel elkészítése nem igényel gyakorlatot, ezért az unokák is el tudják készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek