Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Öntött kalács

Öntött kalács
Öntött kalács
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom egyik nagyon kedvelt desszertje. Akkor készül, amikor valamiért már nem kelendő a kalács, illetve megrendelés érkezik a gyerekek részéről. Nem teljesen diabetikus, mert a kalács szénhidráttartalmát nem szoktuk számolni, csak a cukor mennyiségét korlátozzuk az édesítőszerrel és a vaníliás cukor elhagyásával. A lekvárokat cukormentesen készítjük. Az étel elkészítéséhez szükséges gyümölcs fajtáját a család többségi kívánsága alapján választjuk ki.

Az étel elkészítése nem igényel gyakorlatot, ezért az unokák is el tudják készíteni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

Az edény kikenéséhez

A díszítéshez

ajánlat

Mindenkinek, akinek maradék kalácsa van. Nagyon egyszerűen elkészíthető étel. Természetesen cukros változatban is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szikkadt kalácsot felszeleteljük, és félretesszük.
  2. Az étcsokoládét lereszeljük, és félretesszük.
  3. A tojásokat feltörjük, és elválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét félretesszük, ebből később habot verünk. A sárgáját belekeverjük a tejbe, beleteszünk 1 ek édesítőport és a vanília aromát.
  4. Kevergetés közben felforraljuk. Ez teljesen megegyezik a madártej készítésével. Amikor felforrt, beleáztatjuk a szikkadt kalács szeleteket.
  5. A hőálló kerámiatálat kikenjük margarinnal, és meghintjük a zsemlemorzsával, hogy sütés közben ne ragadjon bele az étel. Beleteszünk az aljára egy sor beáztatott kalácsot, és bekenjük a tetejét lekvárral. Újabb réteg kalács és lekvár következik, ameddig a tál meg nem telik, vagy a kalács el nem fogy.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beletesszük a maradék édesítőport.
  7. A feltöltött tál tetejére öntjük a tojáshabot, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojáshab egy kicsit megbarnul.
  8. Tálalás előtt rászórjuk a reszelt étcsokit.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 12 657
elküldve: 7
receptkönyvben: 190
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült kalács, lekváros kalácsfelfújt, habos lekváros édesség szikkadt kalácsból

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Wed, 2013-12-18 15:50

Cukormentes...
Megint egy beugratós recept. Édesítőszerrel. Hogy az alapanyag, a kalács - gondolom - fehér lisztből és cukorból készül, az meg kit érdekel.
Nem értem, miért kell a címben félrevezetni az olvasót. Talán kevesen küldenek diabetikus recept, és ha annak tűnik, hamarabb közlésre kerül? A szerkesztők nem olvasnak, nem értelmeznek?

pataygyz
Zoli / pataygyz Sun, 2013-12-22 23:01

Kedves Firstlady!
Amennyiben a sztorit is elolvastad volna nem gurultál volna méregbe. Szó sincs róla, hogy diabetikus, csak az elkészítésénél nem használunk cukrot. Indulatos írásodból az derül ki, hogy a receptolvasó nem olvas figyelmesen.
No ennyit erről!
Különben Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok neked és családodnak!
Zoli

firstlady
firstlady Mon, 2013-12-23 00:22

Kedves Zoli!
Igazad van, figyelmesen kell olvasni. A hozzászólásokat is.
Elolvastam a sztorit. Ezért írtam, hogy "Nem értem, miért kell A CÍMBEN (!!) félrevezetni az olvasót." Az eredeti cím ugyanis diabetikus receptet ígért, és a diabetikus szóra ugrik rá, aki ilyet keres. Nem vigasztalja, hogy a sztoriban bevallják, hogy a recept minden, csak nem diabetikus.
Nem véletlenül módosították a címet a kedves szerkesztők.
Szép ünnepeket mindenkinek!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2013-12-19 10:12

Kedves Firstlady!
Szó sincs korábbi közlésről diabetikus receptek esetén, figyelmetlenek voltunk. Köszönjük az észrevételt, javítottuk a recept címét. Elnézést a félrevezető megnevezésért!
További kellemes sütés-főzést!
Kata
NoSalty.hu

pataygyz
Zoli / pataygyz Sun, 2013-12-22 23:08

Kedves Kata!
Amennyiben a kedves reklamáló Firstlady a sztorit is elolvasta volna, nem reklamált volna. Ebben ugyanis leírtam, hogy nem diabetikus, csak az elkészítésénél nem használtam cukrot. A receptjeimet elég figyelmesen szoktam beküldeni és kerülöm a félrevezető dolgokat. Sajnos úgy néz ki, hogy ebben a stresszes világban előbb kiabálunk, mint kellene, aztán még annyit sem tudunk mondani, hogy bocs, de én tévedtem. Ennyit erről.
Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok az egész Szerkesztőségnek

firstlady
firstlady Thu, 2013-12-19 13:35

Én is elnézést kérek, hogy úgy méregbe gurultam. :-)
Kellemes ünnepeket kívánok valamennyi konyhatündérnek és a hálás kosztosoknak.

815
kalács 50 dkg
tej 1 l
tojásfehérje 3 db
tojássárgája 3 db
vaníliaaroma 30 ml
édesítőszer 3 ek
cukormentes lekvár 10 ek
margarin 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
étcsokoládé 5 dkg