Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves sült vargánya

Kakukkfüves sült vargánya
Kakukkfüves sült vargánya
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg grillezni szerettem volna vargányát, de apró termetű gombát kaptam, így maradt az olívaolajon való sütés, kakukkfüves és némi fokhagymás ízesítéssel. Valójában ennyi a recept. :) Egyszerű, tiszta ízek.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Friss fehér kenyérrel fogyasszuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát alaposan megmossuk, tönkjével együtt vékonyan felszeleteljük, majd lecsöpögtetjük.
  2. Az olívaolajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd néhány keverés után  a vargányát. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A kakukkfűről lehúzzuk a leveleket, és a gombához keverjük.
  4. Addig sütjük, amíg a széle pirosodni nem kezd (kb. 5-7 perc).
  5. Miután elkészült, kevés borssal és friss kakukkfűvel megszórhatjuk.
  6. Ropogós fehér kenyérrel kínáljuk. Ennyi az egész....:))

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 037
elküldve: 4
receptkönyvben: 78
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres vargánya, sült vargánya, kakukkfüves sült gomba

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-02-08 00:17

Tavaly Erdélyben nyaraltunk, és hát temérdek mennyiségű gombát szedtünk. Ezt is elkészítettem, de olaj helyett vajjal, mert én a gombát mindig azzal csinálom. Általában són és borson kívül mást nem szoktam rá tenni, de így jobb volt. :)

Ninalicius
Ninalicius / Ninalicius Wed, 2014-09-24 17:30

Szia! Nem kötekedni szeretnék, de nem ovo-lakto vegetáriánus, hanem vegán a recepted. Ha átállítod többen megtalálják:-) itt állok már a gombákkal és milyen szerencse, hogy levettem a szűrést, kár lett volna lemaradni róla! :-)

fkatica
fkatica Wed, 2014-04-16 18:44

Végre egy más íz, ki fogom próbálni. Nem rántott, nem pörkölt. A párom ímádja a vargányát. Köszike

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sat, 2012-10-20 10:45

Itt, a vargánya ízének érvényesítése volt a cél.De aki túróval szereti, úgy készítse, bár akkor már túrós vargányáról beszélünk:)

Sancho
Sancho Sat, 2012-10-20 17:06

Olivaolajon? Mi köze az erdőhöz? Vagy csak ilyen bolti gombát sütögetsz, akkor jó így is... sajnos... Jártál már vidéken?

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sun, 2012-10-21 11:22

Sancho! Kezdesz olyan olyan kötekedő stílusú és olyan szintű megjegyzéseket írogatni, amelyre nem kívánok reagálni.(Tudnék mit válaszolni, én is sértegethetnélek, de úgy gondolom, ez az oldal nem ezért jött létre.) Amennyiben a jövőben a kötekedésen és a sértegetésen túl, az általam feltett ételekkel kapcsolatban van kérdésed, szívesen válaszolok.

Üdv.
Tündér

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2012-10-16 18:50

Hétvégén irány a Bükk, ezt el kell készítenem! Nagyon ínycsiklandozó. Üdv.: il-di.

410
vargánya gomba 10 dkg
olívaolaj 1.5 ek
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 2 szelet