Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hasselback répa

Hasselback répa
Hasselback répa
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak a burgonyának tesz jót, ha vékonyan beirdalják és fűszeres olajjal megkenik, a répa is nagyszerű lesz így, érdemes egy próbát tenni vele!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A kukoricadarától ropogós lesz a remekül fűszeres répa teteje. Hidegen is nagyszerű. Ez most egy kis adag volt, de nyugodtan próbáljátok ki nagyobb mennyiséggel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A répákat pucoljuk meg, és szorosan összefogva őket a szélükön 1-1 evőpálcával vékonyan irdaljuk be. Ha a pálca vége elkeskenyedik, akkor mindig toljuk az éppen vágandó felület mellé a pálca vastagabb részét, hogy kb. egyforma mélyen hatolhasson a répa húsába a kés.
  3. Egy kicsi csészébe keverjük össze a kencét: olívaolaj, kukoricadara, só, bors, fűszerpaprika, kömény, aprított vagy átnyomott fokhagyma.
  4. A bevagdosott répákat tegyük egy sütőtepsibe, és jól kenjük át a kencével. Hagyjuk meg egy részét, így menet közben még egyszer át tudjuk kenni. A répákat 200 fokon megpirítjuk, megsütjük. Menet közben egyszer átkenhetjük, de ne forgassuk őket.
  5. Frissen sülten, hagymás párolt spenóttal és zöldfűszerekkel kevert joghurttal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 3 417
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
331 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

ropogós sült répa, sült répa, sült gyökérzöldség

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

128
sárgarépa 3 nagy db
olívaolaj 2 ek
kukoricadara 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 szál