r
Nosalty Logó

Kakukkfüves-hagymás csavart bagett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kakukkfüves-hagymás csavart bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1587.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 432 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6351.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    5453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát vágjuk apróra, és 1 tk sóval pirítsuk barnára a zsiradékon. Tegyük félre. Ha nagyon sok zsír lenne rajta, szűrjük le, de teljesen nem kell lecsöpögtetni.
  2. A lisztet öntsük egy nagy tálba, keverjük el benne a sót, majd készítsünk egy mélyedést a közepébe, abba öntsük az olajat, egy kis langyos vizet, és annak a tetejére szórjuk az élesztőt. Hagyjuk egy kis ideig lefedve (5 perc), majd a többi vizet hozzáadagolva, dagasszunk belőle tésztát. Elég kemény tésztát kapunk.
  3. Gyúrjuk bele a kakukkfüvet is.
  4. A kapott tésztát vágjuk négyfelé, és egyenként nyújtsuk ki kb. 45x15 cm-es csíkokra.
  5. A tésztacsíkon kenjük el a pirított hagyma egynegyedét, majd szorosan tekerjük fel, mint a bejglit. A tésztarúd két végére helyezzük rá a tenyerünket, és sodorjuk át úgy, hogy közben kissé meg is nyújtjuk mindkét irányba. (Mint amikor az óvodában sodortuk a gyurmát :).)
  6. Középen hajtsuk ketté, és a kétszálat fonjuk össze szorosan.
  7. A másik 3 tésztadarabbal ugyanígy járunk el.
  8. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe (egyszerre csak kettőt, mert kelesztés közben megnőnek), kenjük meg pici vízzel elkevert tojássárgájával, és 50-60 fokos sütőben kelesszük 30 percig.
  9. A hőfokot tekerjük fel 180 fokra és kb. 25 perc alatt süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6953
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mióta rájöttem, hogy milyen jó dolog a kenyérliszt (BL 80-as liszt), mindenféle bagetteken és egyebeken töröm a fejem. Először a ciabattánál próbáltam ki, most pedig ezt sütöttem, egy kis friss kakukkfűvel ízesített ,hagymás bagettet, de hogy ne legyen olyan  unalmas, csavartam rajta egyet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek