r
Nosalty Logó

Kakukkfüves csirkecombok újburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A kis gasztronauta
Kakukkfüves csirkecombok újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 669 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    908 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat alaposan megmossuk, és papírtörlőn leszárítjuk.
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, és ráöntjük a combokra, kicsit megmasszírozzuk vele, hogy a pác mindenhol átjárja a húst, majd lehetőleg egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A burgonyát kefével megdörzsöljük, és sós vízben előfőzzük.
  4. Kizsírozott tepsibe helyezzük a combokat, és alufóliával lefedve sütjük kb. 40 percig 170 fokon.
  5. A burgonyát negyedeljük, és miután a husiról lekerült a fólia, beletesszük a tepsibe. Összemozgatjuk, hogy jusson pác a burgonyára is, és kevés olívaolajjal locsolgassuk is meg, hogy szépen megpiruljon.
  6. Süssük további 50 percig 200 fokon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 52 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9461
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakukkfüves csirkecombok újburgonyával
A kis gasztronauta 142 recept

Most, hogy újra szezonjuk van a friss zöldfűszereknek, szinte minden ételembe helyet kapnak, hiszen sokkal intenzívebb, és aromásabb az ízük, mint a szárított fűszereké. Szegény kis citromos kakukkfüvem bánta, de mi hálásak voltunk érte, mert nagyon feldobta, ezt az amúgy is nagy kedvenc egytálételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek