Nosalty Logó

Kakukkfüves csirkecombok újburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A kis gasztronauta
Kakukkfüves csirkecombok újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 483 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 965 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 483 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1254.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 965 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat alaposan megmossuk, és papírtörlőn leszárítjuk.
  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, és ráöntjük a combokra, kicsit megmasszírozzuk vele, hogy a pác mindenhol átjárja a húst, majd lehetőleg egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A burgonyát kefével megdörzsöljük, és sós vízben előfőzzük.
  4. Kizsírozott tepsibe helyezzük a combokat, és alufóliával lefedve sütjük kb. 40 percig 170 fokon.
  5. A burgonyát negyedeljük, és miután a husiról lekerült a fólia, beletesszük a tepsibe. Összemozgatjuk, hogy jusson pác a burgonyára is, és kevés olívaolajjal locsolgassuk is meg, hogy szépen megpiruljon.
  6. Süssük további 50 percig 200 fokon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 52 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8471
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kis gasztronauta 142 recept

Most, hogy újra szezonjuk van a friss zöldfűszereknek, szinte minden ételembe helyet kapnak, hiszen sokkal intenzívebb, és aromásabb az ízük, mint a szárított fűszereké. Szegény kis citromos kakukkfüvem bánta, de mi hálásak voltunk érte, mert nagyon feldobta, ezt az amúgy is nagy kedvenc egytálételt.

Hozzászólások

Figura57

Kedves kis gasztronauta! Mint olyan ember aki imád f?zni, s?t 35 éve szenvedélyesen m?veli is, kijelenthetem, hogy a receptjei, mi szem- szájnak ingere valóban remekek. Igaz szívvel ajánlom mindenkinek. Én már jó párat meg is f?ztem. De most a jelen esetben a pácról pár szót, ha lehetne, Tulajdon képpen csak citromból és annak reszelt héjából, olajból, sóból, fekete borsból valamint kakukkf?b?l áll? Ennyi, oszt jó napot? Szerintem így elég, csak a pácról nem ejtett szót! Köszönöm, és remélem, leszünk még oly szerencsések, hogy még több fincsi recepttel örvendeztet meg minket. Sok örömet a konyhában, és elismerést az asztalnál!

A kis gasztronauta

Kedves Figura57! Hu, nagyon szépen köszönöm az elismer? és kedves szavakat, hihetetlenül jól esik ezeket a sorokat olvasni és örülök, hogy a receptjeim elnyerték a tetszését. Valóban csak nagy vonalakban írtam a pácról. Úgy, ahogy mondja csak citromból (illetve citromhéjból), kakukkf?b?l, sóból, borsból és olívaolajból áll. Ennyi, oszt jó napot! :) Még egyszer köszönöm szépen a biztatást és remélem, hogy a további receptjeim sem fognak csalódást okozni. Szép napot és kellemes hétvégét kívánok Üdv: Bea

pussycat

Ezt en is kiprobalom! Jol hangzik, csak finom lehet!

A kis gasztronauta

Köszi szépen kedves Vera! Remélem, hogy ízleni is fog! Üdv: Bea

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek