Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-szilvalekváros ragacsos süti

Kakaós-szilvalekváros ragacsos süti
Kakaós-szilvalekváros ragacsos süti
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kedves ismerősünktől származik a recept. Mikor elmesélte, már megállapítottuk, hogy ez szuper ötlet, és meg is csináltuk hamarosan. Azóta az egyik jolly joker a szakácskönyvben, mert nagyon gyors, hihetetlenül egyszerű, és végtelen sokáig variálható. Nagyon sokáig eláll, és az a varázsa, hogy a belesült lekvár miatt sosem szárad meg, hanem végig olyan szottyos, ragacsos és puha marad, mint frissen.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármikor, bárkinek, bárhogyan. :) Szórhatunk bele gyümölcsöt (nálam meggyel az igazi), tehetünk rá csokimázat, félbevághatjuk, és megtölthetjük krémekkel, lekvárral, ízesíthetjük rummal. Mindig sikerül és mindig nagyon finom. Utazáshoz kiváló: nem morzsál, nem csöpög, nem szárad, kiválóan vágható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először összekeverjük a folyékony összetevőket: tojás, zsír, víz, lekvár.
  2. Hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, majd a sütőporos-fahéjas lisztet és a kakaót.
  3. Sütőpapírozott vagy kivajazott tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba).
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 270
elküldve: 48
receptkönyvben: 1 157
elkészítve: 88/103
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kocka, lekváros kevert süti, kakaós szelet

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kingabinga
kingabinga / kingabinga Mon, 2014-09-15 15:36

Egyik első süteményem volt ami megtanultam sütni. Nagyimtól származik, de ő lekvár és fahéj nélkül készítette. Így remek alaprecept volt és nem volt olyan ragadós. Bár én sokkal kakaósabban sütöttem mint ő és kevesebb liszttel, így végtére is hasonlóan ragacsos lett mint amilyen ez lehet. Legjobb langyosan egy bögre házi tejjel a hideg téli estéken!!! A szilvalekvár csak jobbá teheti! Szuper recept!

kittike23
kitti25 / kittike23 Sat, 2014-04-26 13:01

Szia, megcsináltam, de nekem borzalmas lett. 1.5 órát sütöttem, és nyers maradt így is a közepe. Szerinted hol ronthattam el? Pedig mindent úgy csináltam ahogy leírtad :( A tűpróbánál teljesen "tisztának" kell maradnia a tűnek, ugye? Köszi a választ előre is :)

cucka
cucka Thu, 2013-12-19 20:25

hihetetlenül egyszerű és nagyszerű, örökhála érte, óvodai ünnepségen szuperanyuvá tettél, itthon is tuti favorit, kihűlni alig van ideje. :D ♥

tetej
Tetej / tetej Sat, 2013-11-30 14:42

dallam'75! Ha 160 fok -ra állítod akkor 20 fokot számolj rá! vagyis 180 fok!

bkoscso
bkoscso Sun, 2013-11-17 00:26

Szia, ha zsir helyett olajat teszek bele akkor abbol is 1 fakanalnyi kell bele?

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Fri, 2013-11-01 12:14

Persze, bár akkor nem tudom, milyen ízvilága lesz. De szerintem barackkal, szamócával, erdei gyümölccsel sem tévedhetsz nagyot. :)

dallam'75
dallam'75 Fri, 2013-11-01 10:40

Szia! Nálam ez a hőlégkeveréses fok állandó gond. Most 160 fokra tekerjem fel és úgy menjen hőlégkeverésbe, vagy tekerjem 130 fokra és kb akkor kapok 160 fokot ha hőlégkeverésben megy a sütő? Ugye a normálhoz képest a hőlégkeveréses -20,30 fokot jelent . Tehát amit normál alul-felül sütésben csinálok 180 fokon azt hőlégkeverésesben 150-160 fokra kell beállítani elméletileg ugy lesz 180 fokos a sütő. Legalábbis így olvastam, de állandóan belezavarodok a dologba hogy hogyisvanez :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Fri, 2013-11-01 12:13

Fú, hát erről látod, fogalmam sincs. Sosem dolgoztam másféle sütéssel, gázsütővel sem. :( Hátha valaki okosabb meglátja a kérdésed, és tud segíteni! A lényeg, hogy körülbelül úgy kell sütni, mint egy piskótát! :)

pineapple_mum
pineapple_mum Wed, 2012-12-19 22:47

arra gondoltam, kerek formában készítem és majd szépen kidíszítem. ez a mennyiség szted mekkora formában érezné jól magát? köszi!

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2012-12-20 00:42

Én is készítettem már belőle tortát, szóval mehet nyugodtan a normál 28-32 cm-es átmérőjűbe. :) Annyi, hogy szép magasra feljön, szóval majd mikor beleöntöd a formába a nyers tésztát, kicsit a forma oldalára "lötyköld" fel, így nem lesz olyan púpos a teteje. Ezt egy cukrász ismerősömtől tanultam, bár sajnos nem mindig jön be. :D Mindenesetre gyönyörű, magas és nem összeesős torta-alapod lesz, ez biztos. :) Lehet majd 3-4 rétegbe is vágni!

kurtzj
kurtzj Fri, 2012-12-14 08:42

Judit64
Egybe teszed bele a tojást, vagy külön felvered a fehérjét?

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2012-12-13 22:05

Köszi!:) Igen, most csokiból csináltam neki sapkát, meg ne fázzon a téli hidegben! :) Ehhez két tábla (Katica, 60 g-os) csokit olvasztottam össze pici tejszínnel, és rákenegettem. Az, hogy ét vagy tejcsoki, ízlés dolga.

viki82
viki82 Thu, 2012-12-13 20:13

Nagyon guszta! A tetejen meg plussz van valami csokiontet? A kepen ugy tunik.

473
tojás 6 db
sertészsír 1 ek
porcukor 20 dkg
finomliszt 30 dkg
szilvalekvár 10 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
víz 18 ek
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 1 kk
vaníliás cukor 2 csomag