r
Nosalty Logó

Kakaós-szilvalekváros ragacsos süti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sütőtök89
Kakaós-szilvalekváros ragacsos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2852 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 477 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3649.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 2852 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 231 Kcal

Elkészítés

  1. Először összekeverjük a folyékony összetevőket: tojás, zsír, víz, lekvár.
  2. Hozzákeverjük a porcukrot, vaníliás cukrot, majd a sütőporos-fahéjas lisztet és a kakaót.
  3. Sütőpapírozott vagy kivajazott tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 48118
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Ajánló

Bármikor, bárkinek, bárhogyan. :) Szórhatunk bele gyümölcsöt (nálam meggyel az igazi), tehetünk rá csokimázat, félbevághatjuk, és megtölthetjük krémekkel, lekvárral, ízesíthetjük rummal. Mindig sikerül és mindig nagyon finom. Utazáshoz kiváló: nem morzsál, nem csöpög, nem szárad, kiválóan vágható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kakaós-szilvalekváros ragacsos süti
Sütőtök89 66 recept

Egy nagyon kedves ismerősünktől származik a recept. Mikor elmesélte, már megállapítottuk, hogy ez szuper ötlet, és meg is csináltuk hamarosan. Azóta az egyik jolly joker a szakácskönyvben, mert nagyon gyors, hihetetlenül egyszerű, és végtelen sokáig variálható. Nagyon sokáig eláll, és az a varázsa, hogy a belesült lekvár miatt sosem szárad meg, hanem végig olyan szottyos, ragacsos és puha marad, mint frissen.

Hozzászólások (15)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta! A tetejen meg plussz van valami csokiontet? A kepen ugy tunik.

Sütőtök89

Köszi!:) Igen, most csokiból csináltam neki sapkát, meg ne fázzon a téli hidegben! :) Ehhez két tábla (Katica, 60 g-os) csokit olvasztottam össze pici tejszínnel, és rákenegettem. Az, hogy ét vagy tejcsoki, ízlés dolga.

kurtzj

Judit64 Egybe teszed bele a tojást, vagy külön felvered a fehérjét?

Sütőtök89

Egybe teszem bele, nem kell vele semmit csinálni. Ha kellene, természetesen odaírtam volna. :)

Éva-Anyóca

Nagyon tetszik, mesés, ünnepi, :-O - elmentve, elkészítésre felírva. Éva-Anyóca

pineapple_mum

arra gondoltam, kerek formában készítem és majd szépen kidíszítem. ez a mennyiség szted mekkora formában érezné jól magát? köszi!

Sütőtök89

Én is készítettem már bel?le tortát, szóval mehet nyugodtan a normál 28-32 cm-es átmér?j?be. :) Annyi, hogy szép magasra feljön, szóval majd mikor beleöntöd a formába a nyers tésztát, kicsit a forma oldalára "lötyköld" fel, így nem lesz olyan púpos a teteje. Ezt egy cukrász ismer?sömt?l tanultam, bár sajnos nem mindig jön be. :D Mindenesetre gyönyör?, magas és nem összees?s torta-alapod lesz, ez biztos. :) Lehet majd 3-4 rétegbe is vágni!

pineapple_mum

köszi.... pumpkin :))

Sütőtök89

:D Szívesen, jó sütést!

dallam'75

Szia! Nálam ez a h?légkeveréses fok állandó gond. Most 160 fokra tekerjem fel és úgy menjen h?légkeverésbe, vagy tekerjem 130 fokra és kb akkor kapok 160 fokot ha h?légkeverésben megy a süt?? Ugye a normálhoz képest a h?légkeveréses -20,30 fokot jelent . Tehát amit normál alul-felül sütésben csinálok 180 fokon azt h?légkeverésesben 150-160 fokra kell beállítani elméletileg ugy lesz 180 fokos a süt?. Legalábbis így olvastam, de állandóan belezavarodok a dologba hogy hogyisvanez :)

Sütőtök89

Fú, hát err?l látod, fogalmam sincs. Sosem dolgoztam másféle sütéssel, gázsüt?vel sem. :( Hátha valaki okosabb meglátja a kérdésed, és tud segíteni! A lényeg, hogy körülbelül úgy kell sütni, mint egy piskótát! :)

dallam'75

Hu még valami más lekvár is mehet bele?

Sütőtök89

Persze, bár akkor nem tudom, milyen ízvilága lesz. De szerintem barackkal, szamócával, erdei gyümölccsel sem tévedhetsz nagyot. :)

bkoscso

Szia, ha zsir helyett olajat teszek bele akkor abbol is 1 fakanalnyi kell bele?

Sütőtök89

Szerintem akkor kett?, mert az ugye folyékony, és csalós a mennyisége. :)

Tetej

dallam'75! Ha 160 fok -ra állítod akkor 20 fokot számolj rá! vagyis 180 fok!

cucka

hihetetlenül egyszer? és nagyszer?, örökhála érte, óvodai ünnepségen szuperanyuvá tettél, itthon is tuti favorit, kih?lni alig van ideje. :D ?

nemethjuli

Isteni !!!! Nem gy?z?m sütni :) köszönet a receptért :)

kitti25

Szia, megcsináltam, de nekem borzalmas lett. 1.5 órát sütöttem, és nyers maradt így is a közepe. Szerinted hol ronthattam el? Pedig mindent úgy csináltam ahogy leírtad :( A t?próbánál teljesen "tisztának" kell maradnia a t?nek, ugye? Köszi a választ el?re is :)

Ösztön Szerinti Anya

Egyik els? süteményem volt ami megtanultam sütni. Nagyimtól származik, de ? lekvár és fahéj nélkül készítette. Így remek alaprecept volt és nem volt olyan ragadós. Bár én sokkal kakaósabban sütöttem mint ? és kevesebb liszttel, így végtére is hasonlóan ragacsos lett mint amilyen ez lehet. Legjobb langyosan egy bögre házi tejjel a hideg téli estéken!!! A szilvalekvár csak jobbá teheti! Szuper recept!

lindros

Nagyon, nagyon jó! Puha, kellemes íz. Alul-felül sütés, 170 fok, 50 perc és már kész is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek