Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes diós-kakaós süti

Gluténmentes diós-kakaós süti
Gluténmentes diós-kakaós süti
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom elkiáltotta magát: Csokitortát kérek. Én bementem a konyhában, megnéztem, milyen hozzávalóim vannak, és ez lett belőle... Puha tészta, csokis íz. Nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 250 g-nyi gluténmentes lisztkeveréket elkészítjük úgy, hogy 1: 3 arányban legyen benne a cirokliszt a darált dióhoz képest. Ízesítjük fahéjjal, cukorral és kakaóval.
  2. Lisztkeverékhez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot.
  3. Tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a margarinnal és cukorral.
  4. Felverjük egy csipet sóval a fehérjéket.
  5. Lisztkeveréket belekeverjük a margarinos masszába, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon 40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 753
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cupcake Panna

Mióta szakács: 2018.11.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós piskóta, diós kevert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

696
tojás 3 db
margarin 15 dkg
cukor 60 g
vaníliás cukor 3 csomag
1 csipet
szódabikarbóna 1 ek
gluténmentes lisztkeverék 190 g
dió 60 g
cukrozatlan kakaópor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
xilit 3 ek