r
Nosalty Logó

Kakaós sütemény medea konyhájából

NS
Kakaós sütemény medea konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

464
Kalória
8.6g
Fehérje
79.4g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
33.7g
Víz
57.5g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
30.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 464 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5429.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1225 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2416 mg
  • Nátrium
    1180 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    793.7 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    336.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    603 micro
Összesen 4625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A megfőtt és áttört burgonyához hozzátesszük a cukrot, a lisztet, a vajat, a két egész tojást és a kakaót. Kézzel elkezdjük gyúrni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a fahéjat és a gyömbért, valamint a sütőport, amit előzetesen elkevertünk a rumban.
  2. Az egészből tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán három részre osztjuk.
  3. Az első részt kinyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tepsire rakjuk. Ezt megkenjük lekvárral. Erre helyezzük rá a második réteg tésztát, amit szintén megkenünk lekvárral. Erre a rétegre rakjuk a harmadik kinyújtott tészta adagot.
  4. A tetejét megszórjuk a durvára aprított mandulával és a kristálycukorral.
  5. Előmelegített, forró, 190 fokos sütőben 25-30 percet sütjük. Kockára szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kakaós süteményekkel nekem általában az problémám, hogy hamar kiszáradnak, és másnapra sajnos már nem olyan ízletesek. Ez a sütemény azonban maga a CSODA (nem szívesen magasztalom, mert saját alkotásról van szó…), még sosem kóstoltam ilyen puha és szaftos kakaós sütit, amire a ráadást a két réteg lekvár és a tetején lévő ropogós mandula adja. Mindennek a titka pedig a burgonya… :))

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek