Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-piskótatalléros süti

Kakaós-piskótatalléros süti
Kakaós-piskótatalléros süti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami gyors és egyszerű hétvégi sütit akartam sütni, és ez sült ki belőle:-). Érdemes egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni, hogy a piskótatallérok megpuhuljanak a tetején.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojások fehérjét egy csipet sóval és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és óvatosan összevegyítjük a habbal. Előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben megsütjük.
  2. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, lehűtjük. A porcukrot a vajjal habosra kikavarjuk, hozzáadjuk az ízlés szerinti rumaromát, majd a hideg pudinggal alaposan összekeverjük.
  3. A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A krém tetejére pedig sorban kirakjuk a piskótatallérokat úgy, hogy szeletenként egy piskótatallér legyen.
  4. Végül megolvasztjuk gőz fölött a csokoládét és a tetejére csurgatjuk. Színes cukorral is díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x26 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 521
elküldve: 3
receptkönyvben: 147
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabóné

Mióta szakács: 2012.02.24.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pudingos sütemény, piskótatalléros-csokipudingos desszert, csokis sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agrartunderke
agrartunderke Thu, 2012-08-09 19:10

A nagy melegben én is ugyanezt 'süttöttem' annyi különbséggel, hogy én a piskóta miatt sem voltam hajlandó bekapcsolni a sütőt. Helyette darált kekszből csináltam neki alapot (kókuszgolyó recept), erre tettem a rumos csokipudingos krémet és a piskótatallért. És egy néhány szem meggybefőtt is belecsúszott véletlenül... Hatás: a sütizést követő nap reklamáció a kollégától, hogy "Na, hol a süti? Amikor ebbe az irodába jövök mindig van. A múltkor is volt."

K Agi
Szabóné / K Agi Fri, 2012-08-10 05:29

Üdv agrartunderke!A kókuszgolyós alap valóban gyorsabb és biztos,hogy finom is:-). Legközelebb kipróbálom úgy is:-)!Köszönöm az ötletet:-)!

Sári Tiborné
Sári Tiborné Thu, 2012-08-09 17:48

Nagyon szép , illetve guszta ez a sütemény, aki kitalálta dicséret érte, nem nehéz és
már néha vágyik az ember, valami ujdonságra.
Hétvégén kipróbálom! köszi Magduska

K Agi
Szabóné / K Agi Fri, 2012-08-10 05:33

Üdv Magduska!Köszönöm:-)!Bevallom, hogy a recept egy szombat délelőtt tevődött össze a fejemben:-P, nem sok időm volt sütni és a hozzávalók alapján találtam ki:-)!Panasz nem volt rá, elfogyott:-).

342
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 kk
vaj 1 ek
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
rumaroma 10 ml
piskótatallér 120 g
csokoládé 5 dkg
színes cukorka 1 ek