Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösáfonyás olajos piskóta

Vörösáfonyás olajos piskóta
Vörösáfonyás olajos piskóta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, s gyorsan elkészíthető, s rettenetesen finom... régi családi kedvenc!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen aszalt gyümölcsöt lehet hozzá használni: sárgabarack, szilva, fekete cseresznye, datolya, mazsola, s még sorolhatnám... amelyik nagyobb szemű, azt aprítsuk fel kisebb darabokra! Évszaktól független! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A 4 tojássárgáját az olajjal, vízzel, cukorral (vaníliásat is), reszelt citromhéjjal, levével, sóval jól kikeverjük.
  2. Ehhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az áfonyát, ezt is jól összekeverjük. Ha túl sűrű lenne - liszttől, méretektől is függ -, adjunk még hozzá kanalanként olajat és vizet.
  3. Majd a 4 tojásfehérje keményre vert habját beleforgatjuk, összevegyítjük.
  4. Vajjal kikent, lisztezett, nagyobb őzgerincformákat használunk, 2 darabot, ebbe öntjük a masszát, elegyengetjük, s előmelegített sütőben, 150 fokon, alsó-felső sütéssel, kb. 40 percig sütjük. A tűpróba ajánlott 30 percnél.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 39 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 140
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös piskóta, olajos piskóta aszalt áfonyával, vörösáfonyás piskóta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

karolyildiko
Ildó / karolyildiko Fri, 2015-11-13 00:16

Ma elkészítettem, nagyon finom lett! :) Köszönöm a receptet! Aszalt gyümölcs helyett egy zacskó (25g) fagyasztva szárított tőzegáfonyát tettem bele.

674
finomliszt 25 dkg
porcukor 25 dkg
tojás 4 db
napraforgó olaj 8 ek
víz 8 evőkanál
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
vaníliás cukor 3 csomag
1 csipet
aszalt gyümölcsök 30 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál