r
Nosalty Logó

Vörösáfonyás olajos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Vörösáfonyás olajos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4939.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    769 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    302 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 4052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A 4 tojássárgáját az olajjal, vízzel, cukorral (vaníliásat is), reszelt citromhéjjal, levével, sóval jól kikeverjük.
  2. Ehhez hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az áfonyát, ezt is jól összekeverjük. Ha túl sűrű lenne - liszttől, méretektől is függ -, adjunk még hozzá kanalanként olajat és vizet.
  3. Majd a 4 tojásfehérje keményre vert habját beleforgatjuk, összevegyítjük.
  4. Vajjal kikent, lisztezett, nagyobb őzgerincformákat használunk, 2 darabot, ebbe öntjük a masszát, elegyengetjük, s előmelegített sütőben, 150 fokon, alsó-felső sütéssel, kb. 40 percig sütjük. A tűpróba ajánlott 30 percnél.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 39 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1576
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 21.

Ajánló

Bármilyen aszalt gyümölcsöt lehet hozzá használni: sárgabarack, szilva, fekete cseresznye, datolya, mazsola, s még sorolhatnám... amelyik nagyobb szemű, azt aprítsuk fel kisebb darabokra! Évszaktól független! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű, s gyorsan elkészíthető, s rettenetesen finom... régi családi kedvenc!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek