r
Nosalty Logó

Kakaós-mogyorós briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rama
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brióshoz

A tetejére

Összesen 412 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brióshoz

A tetejére

Összesen 3273 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brióshoz

A tetejére

Összesen 286 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 412 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2378.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.2 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    631 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 3273 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

A brióshoz

A tetejére

Elkészítés

A brióshoz

  1. Az élesztőt egy teáskanál cukor és a langyos tej társaságában felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálba szórjuk a lisztet, sót, cukrot és reszelt citromhéjat, majd elkeverjük. A keverék közepére ütünk egy tojást, a tejfölt, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és addig gyúrjuk, míg elválik az edény falától a tészta.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott margarint, beledolgozzuk a tésztába, majd letakarva legalább 1 óráig kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Ezeket újból elfelezzük, majd kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk.
  5. A kinyújtott tészták felét megszórjuk 1-1 teáskanál porcukorral és fél-fél teáskanál kakaóporral, majd a fennmaradó üres tésztalapokat ráhelyezzük, és enyhén kinyújtjuk.
  6. Hosszanti irányban 1 cm-ként bevagdossuk a tészták közepét, majd a két végénél megcsavarjuk, feltekerjük, és "gombóccá" formázzuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a birósokat, megkenjük az elkevert tejes-tojásos keverékkel, majd megszórjuk a tetejüket aprított mogyoróval.
  8. 180 fokon 20-25 percig sütjük, megvárjuk, míg picit kihűl, majd fogyaszthatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2427
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Extra puha és foszlós briós egy kis "csavarral"! :) Imádjuk!

Hozzászólások

Hozzávalók

A brióshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.