r
Nosalty Logó

Briós tojás- és laktózmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Briós tojás- és laktózmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

4 darabhoz

Összesen 472 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

4 darabhoz

Összesen 1883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

4 darabhoz

Összesen 311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 472 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1883 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

4 darabhoz

Elkészítés

4 darabhoz

  1. A lisztet, a cukrot és a sót egy edénybe kimérjük és elkeverjük. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a liszthez az élesztővel együtt. Körülbelül 5-6 percig dagasztjuk, amikor a tészta már kezd összeállni, hozzáadunk 30 g szobahőmérsékletű, felkockázott margarint. Majd tovább dagasztjuk 10 percig. Amikor a tészta szépen összeállt, cipót formázunk belőle, majd lefedve 60 percig kelesztjük.
  2. A tésztát kivesszük a tálból, lelapogatjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, kb. fél ujjnyi vastagon. A tésztát ezután megkenjük a maradék 35 g szobahőmérsékletű margarinnal. Érdemes már a hozzávalók kimérésekor kint hagyni, hogy könnyen kenhető legyen.
  3. A tésztát ezután képzeletben elharmadoljuk, előbb az egyik szélét hajtjuk be középre, majd arra rá a másikat. Ezután nyújtunk rajta párat hosszában.
  4. A tésztát ezután négy részre vágjuk hosszában, ezeket a hosszú “szálakat” fogjuk feltekerni. A tésztát egyesével fogjuk közre az ujjainkkal, tekerjük körbe, majd a végén keresztbe is, mintha egy csomót kötnénk.
  5. A kész briósokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le, és kelesszük még 60 percig. Ha letelt az idő, kenjük meg a tetejét kevés laktózmentes tejjel, majd szórjuk meg vaníliás cukorral.
  6. A sütőt melegítsük elő 170 C fokra, majd süssük a tésztákat 15 percig. Hagyjuk kihűlni, és készen is van.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 3587
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 01.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek

Receptjellemzők

Briós tojás- és laktózmentesen
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

4 darabhoz

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek