r
Nosalty Logó

Kakaós-mákos-diós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
T. Schmidt Ágnes
Kakaós-mákos-diós süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Összesen 1173 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Összesen 7016 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Összesen 258 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1173 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    412 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7656.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2503 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    2518 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 7016 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 258 Kcal

Hozzávalók

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Elkészítés

Az 1. laphoz

  1. Az első laphoz 1 pohár tejfölt, 1 egész tojást, 5 ek cukrot kikeverünk. Hozzáadunk 5 ek lisztet, 5 ek diót, 1 kk szódabikarbónát. Sütőpapírral kibélelt gázos tepsiben sütjük.
  2. A második laphoz 1 pohár tejfölt, 1 egész tojást, 5 ek cukrot kikeverünk. Hozzáadunk 5 ek lisztet, 3 dkg (1,5 ek ) kakaóport, 1 kk szódabikarbónát. Szintén azonos módon sütjük.
  3. A harmadik laphoz 1 pohár tejfölt, 1 egész tojást, 5 ek cukrot kikeverünk. Hozzáadunk 5 ek lisztet, 5 ek mákot, 1 kk szódabikarbónát, és megsütjük.
  4. A krémhez 1 l tejet 9 ek grízzel sűrűre főzünk. Amíg hűl, 20 dkg cukrot, 2 cs vaníliás cukrot, és egy kocka margarint habosra keverünk, majd az egészet összevegyítjük.
  5. A lapokat megkenjük, és kicsit hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 41913
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Ajánló

Nagyon vékony lesz a tészta, amikor a tepsibe van önteve, de a végeredmény magas süti lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-mákos-diós süti
T. Schmidt Ágnes 5 recept

Családi bevált recept. Sok sikert a finom sütihez!

Hozzávalók

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek