r
Nosalty Logó

Stelzeni marcipános szelet

NS
Stelzeni marcipános szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A marcipánhoz

A mázhoz

1307
Kalória
14.5g
Fehérje
140.7g
Szénhidrát
77.9g
Zsír
59.3g
Víz
271.8g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
85g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A marcipánhoz

A mázhoz

Összesen 1307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A marcipánhoz

A mázhoz

Összesen 7832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A marcipánhoz

A mázhoz

Összesen 428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    467.1 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1631 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1160 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2052 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    844.3 g
  • Cukor
    510 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 7832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 428 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A hozzávalókat elkeverjük. A tésztát tepsiben megsütjük.
  3. Megolvasztjuk a marcipánhoz a vajat, belekeverjük a cukrot és a darát, megfőzzük, belekeverjük a mandulaaromát és a rumot, majd ha megpuhult a dara, a kész sütire simítjuk.
  4. A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a masszára simítjuk.
  5. Megszórjuk cukorral.
  6. 1-2 órát állni hagyjuk a hűtőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 6 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy könyvben találtam rá erre a receptre, azóta rengeteg színnel csináltam már a marcipánt meg. Nagyon jól néz ki, ha 3-felé osztom a marcipánmasszát, és különböző ételfestékkel színezem, és csíkokban teszem a sütire.

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek