Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Stelzeni marcipános szelet

Stelzeni marcipános szelet
Stelzeni marcipános szelet
86 perc / előkészület: 50 perc főzés: 6 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könyvben találtam rá erre a receptre, azóta rengeteg színnel csináltam már a marcipánt meg. Nagyon jól néz ki, ha 3-felé osztom a marcipánmasszát, és különböző ételfestékkel színezem, és csíkokban teszem a sütire.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A marcipánhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A hozzávalókat elkeverjük. A tésztát tepsiben megsütjük.
  3. Megolvasztjuk a marcipánhoz a vajat, belekeverjük a cukrot és a darát, megfőzzük, belekeverjük a mandulaaromát és a rumot, majd ha megpuhult a dara, a kész sütire simítjuk.
  4. A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a masszára simítjuk.
  5. Megszórjuk cukorral.
  6. 1-2 órát állni hagyjuk a hűtőben.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 996
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Reni1996

Mióta szakács: 2011.06.05.
9 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-rumos marcipánszelet, kakaós sütemény marcipánmázzal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1301
vaj 20 dkg
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tejföl 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 250 g
porcukor 200 g
búzadara 200 g
mandulaaroma 20 ml
rum 2 ek
tejcsokoládé 150 g
napraforgó olaj 1 ek
színes cukorka 2 ek