r
Nosalty Logó

Kakaós fahéjas kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós fahéjas kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 285 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2850 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 353 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 285 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    112 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    835 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 2850 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 353 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenyérsütőbe belerakjuk a folyékony hozzávalókat - tejet, mézet, tojások sárgáját, tejfölt, olajat, vajat.
  2. Beleszórjuk a cukrot az egyik sarokba és egy csipet sót a másik sarokba.
  3. Rászórjuk a lisztet, aminek a tetején kis mélyedést készítünk, amibe beleszórjuk az élesztőt.
  4. Dagasztó programon hagyjuk, hogy a gépünk elvégezze a dagasztást, kelesztést, kb. 1,5 óra.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk kb. 50 × 30 cm-es téglalappá.
  6. A felolvasztott vajjal megkenjük, és gazdagon megszórjuk a fahéjas cukorral és a kakaóval (akár darált diót is használhatunk). Szépen feltekerjük, és úgy próbáljuk betenni a kivajazott kuglófformába, hogy a két végét igyekezzünk összeilleszteni, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
  7. Tetejét tojássárgájával megkenjük, és további 20 percig langyos helyen letakarva kelesztjük.
  8. Sütés előtt még egyszer átkenjük a tojással, majd 160°C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 40 percig (hústűpróba).
  9. Sütőből kivéve rácsra helyezzük, kihűtjük, porcukorral hintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10311
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a férfiak többségének fogalma sincs milyen eszközeink vannak a konyhában, így történt, hogy karácsonyra megkaptam életem 3. kuglófformáját. Igaz, ez szilikonos, nagyon csinos darab, nem az retro, amit anyukámtól örököltem. Ez felhívás volt "keringőre", kedvesem a maga sajátos módján így jelezte, hogy szívesen enne már kuglófot. Mikor elárultam, hogy két testvére ott lapul a tűzhelyben, kicsit meglepődött, de ragaszkodott hozzá, hogy ebben az újban alkossak valami finomat. Mit volt mit tenni, elkezdtem hatalmas recepttáramban kutakodni. A legtöbb recepttel az volt a problémám, hogy rengeteg tojást igényel, de csak a sárgáját. Karácsonyról egyébként is maradt jó pár tojásfehérje a hűtőben, így nem akartam szaporítani, mert már így is megvan a 6 db, amiből majd citromos habszelet fog készülni (erről majd később). Szóval leltem egy viszonylag olcsó és egyszerű receptet, amit egy kicsit felturbóztam fahéjjal, kakaóval. Van egy fantasztikus fonott, töltött kalácsreceptem, innen jött az ötlet. Mivel a munka oroszlánrészét elvégzi a kenyérsütőgép, így nagyon kevés munkával, de annál finomabb végeredménnyel tudjuk levenni lábukról családtagjainkat.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek