Kakaós és fahéjas csiga - tejmentesen
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
166 kcal
-
38g szójajoghurt25 kcal
-
38g szójatej20 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
13g nádcukor48 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g margarin45 kcal
A kakaós töltelékhez
-
13g nádcukor48 kcal
-
2 kcal
A fahéjas töltelékhez
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
1328 kcal
-
300g szójajoghurt198 kcal
-
300g szójatej162 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
A kakaós töltelékhez
-
100g nádcukor380 kcal
-
14 kcal
A fahéjas töltelékhez
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
20.3g finomliszt74 kcal
-
20.3g teljes kiőrlésű liszt67 kcal
-
15.2g szójajoghurt10 kcal
-
15.2g szójatej8 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
10.2g margarin73 kcal
-
5.1g nádcukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g margarin18 kcal
A kakaós töltelékhez
-
5.1g nádcukor19 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A fahéjas töltelékhez
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 930 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 82.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 99.4 g
Zsír
-
Összesen 224.8 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7440 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 1811 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 700 mg
-
Foszfor 3139 mg
-
Nátrium 1523 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 953.5 g
-
Cukor 324 mg
-
Élelmi rost 68 mg
VÍZ
-
Összesen 661.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2048 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 1920 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1551 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 954 micro
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
3 dl szójajoghurt
-
3 dl szójatej
-
1 csomag sütőpor
-
0.5 tk szódabikarbóna
-
20 dkg margarin
-
10 dkg nádcukor
-
1 csipet só
A kakaós töltelékhez
-
10 dkg nádcukor
-
2 tk cukrozatlan kakaópor
A fahéjas töltelékhez
-
10 dkg nádcukor
Elkészítés
A tésztához
- Két, kb. 50x50 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A margarint gőz felett megolvasztjuk, és félretesszük hűlni.
- A liszteket összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral
- Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szójajoghurtot, a szójatejet, majd ha már nem túl meleg, akkor a margarint is.
- Kézzel összedolgozzuk, nagyon lágy tésztát fogunk kapni.
- A liszttől függően még lehet hogy "kér" a tészta némi folyadékot (ezt szójatej formájában adjuk hozzá).
- Alaposan lisztezett felületre borítsuk ki a tésztát, és téglalap alakúra nyújtsuk ki. A vastagsága kb. 5 mm legyen.
- A felületét kenjük meg az olvasztott margarinnal.
- A töltelékek hozzávalóit keverjük össze.
- A tésztát a hosszabbik oldala irányából fogjuk feltekerni.
- Az egyik felére a kakaós, a másikra a fahéjas cukrot szórjuk.
- Ezután amennyire tudjuk, szorosan tekerjük fel.
- Keresztben vágjuk fel kb. 2-2,5 cm-es csíkokra.
- Ezeket egyesével vágott felükre fektetve helyezzük a tepsire.
- A tetejüket locsoljuk meg egy-egy tk. szójatejjel, süssük készre.
- Gyűjtsük be az elismerő nyámnyogásokat!!! :D
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 50x50
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 12239
- Feltöltés dátuma: 2011. január 14.
Ajánló
Kiváló vendégváró, de reggelire, uzsonnára gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek is kiváló, és ami fontos, hogy nincs tele puffasztó adalékanyagokkal ....
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Van egy kedves ismerősöm, aki egy éttermet és egy gyárban működő büfét üzemeltet, ráadásul a kollégám jó barátja. Elég családias a munkahelyemen a hangulat, és ez a Jóember minden héten meglep minket valami finomsággal, ami éppen a konyhán készült. Általában kelt tésztás remekeket hoz, amiből én a tejintoleranciám miatt nem ehetek. Így történt, hogy több heti ízlelőbimbó ingerlés után úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy nekiálljak egy kakaós csigának (ez a gyengém) ! Mivel mára a barátnőmet vártam vendégségbe, és őt is meg akartam kínálni vele, ezért választottam Lúdanyó Dán fahéjas csiga receptjét alapul, tejtermék-mentesítve a receptet. Mivel nem kell keleszteni a tésztát, így hamar elkészül csacsogás közben. A barátnőm meg sem várta hogy kihűljön....és persze én sem!! Később még érkezett vendégem, Ő is evett és vitt is belőle. A maradék a munkatársakra vár holnap, ahogy ismerem őket, hamar el fog fogyni! Remélem..... :)