r
Nosalty Logó

Kakaós és fahéjas csiga - tejmentesen

NS
Kakaós és fahéjas csiga - tejmentesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

764
Kalória
12.4g
Fehérje
119.2g
Szénhidrát
28.1g
Zsír
82.7g
Víz
-
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
40.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

Összesen 764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

Összesen 6097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    224.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7440 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1811 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    3139 mg
  • Nátrium
    1523 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    953.5 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

Víz

  • Összesen
    661.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 6097 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Két, kb. 50x50 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A margarint gőz felett megolvasztjuk, és félretesszük hűlni.
  3. A liszteket összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral
  4. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a szójajoghurtot, a szójatejet, majd ha már nem túl meleg, akkor a margarint is.
  5. Kézzel összedolgozzuk, nagyon lágy tésztát fogunk kapni.
  6. A liszttől függően még lehet hogy "kér" a tészta némi folyadékot (ezt szójatej formájában adjuk hozzá).
  7. Alaposan lisztezett felületre borítsuk ki a tésztát, és téglalap alakúra nyújtsuk ki. A vastagsága kb. 5 mm legyen.
  8. A felületét kenjük meg az olvasztott margarinnal.
  9. A töltelékek hozzávalóit keverjük össze.
  10. A tésztát a hosszabbik oldala irányából fogjuk feltekerni.
  11. Az egyik felére a kakaós, a másikra a fahéjas cukrot szórjuk.
  12. Ezután amennyire tudjuk, szorosan tekerjük fel.
  13. Keresztben vágjuk fel kb. 2-2,5 cm-es csíkokra.
  14. Ezeket egyesével vágott felükre fektetve helyezzük a tepsire.
  15. A tetejüket locsoljuk meg egy-egy tk. szójatejjel, süssük készre.
  16. Gyűjtsük be az elismerő nyámnyogásokat!!! :D

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 50x50

Van egy kedves ismerősöm, aki egy éttermet és egy gyárban működő büfét üzemeltet, ráadásul a kollégám jó barátja. Elég családias a munkahelyemen a hangulat, és ez a Jóember minden héten meglep minket valami finomsággal, ami éppen a konyhán készült. Általában kelt tésztás remekeket hoz, amiből én a tejintoleranciám miatt nem ehetek. Így történt, hogy több heti ízlelőbimbó ingerlés után úgy döntöttem, hogy itt az ideje, hogy nekiálljak egy kakaós csigának (ez a gyengém) ! Mivel mára a barátnőmet vártam vendégségbe, és őt is meg akartam kínálni vele, ezért választottam Lúdanyó Dán fahéjas csiga receptjét alapul, tejtermék-mentesítve a receptet. Mivel nem kell keleszteni a tésztát, így hamar elkészül  csacsogás közben. A barátnőm meg sem várta hogy kihűljön....és persze én sem!! Később még érkezett vendégem, Ő is evett és vitt is belőle. A maradék a munkatársakra vár holnap, ahogy ismerem őket, hamar el fog fogyni! Remélem..... :)

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...