r
Nosalty Logó

Birsalmasajtos kakaós csiga

Az ördög szakácsnője
Birsalmasajtos kakaós csiga
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

660
Kalória
17.8g
Fehérje
116.9g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
37.7g
Víz
108g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
35.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 660 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5483 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    445 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    2410 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1168.5 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    815 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1671 micro
Összesen 6601 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 0,5 dl tejben 1 kockacukorral felfuttatjuk az élesztőt (hogy legyen az élesztőgombáknak miből táplálkozni).
  2. Az olajat elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, sót, cukrot, 4 egész tojást és a tejet úgy, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk.
  3. Jól kidolgozzuk, hogy egynemű legyen a tészta.
  4. Lisztezett tálban letakarva a tetején pici liszttel, meleg helyenduplájára kelesztjük (kb. 40 perc).Ha megkelt, 2 felé vágjuk.
  5. Az egyik adagot gyúródeszka méretűre nyújtjuk (az enyém 60cm x 80cm-es). Közben igazítjuk a tésztát, hogy szögletes maradjon.
  6. Most jön bele a töltelék: 2 ek. olajat kenőtollal egyenletesen elkenünka tésztán (ha kevés lenne, lehet még egy kanállal). Egyenletesen rászitáljuk a 4 ek. kakaót és porcukrot.
  7. A karácsonyról megmaradt, megszikkadt (de frissből is lehet) birsalmasajtot apró kockákra vágjuk, és egyenletesen elosztva rászórjuk.
  8. Feltekerjük, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
  9. Nem túl szorosan sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, és egy egész felvert tojással megkenjük (valószínűleg csak a fele tojás fogy el, a másik fele a másik tésztára megy majd).
  10. Ugyanezt végig csináljuk a másik adag tésztával is.
  11. Előmelegített sütőben maximum fokozaton középső álláson pirosra sütjük.
  12. A második rúdhoz használhatunk fahéjat kakaó helyett, de abból elég csak 2 ek. A többi hozzávaló ugyanannyi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Nagyon szeretjük a kakaós és fahéjas csigát, de jó lett volna valamivel feldobni! Mi más lehet erre nagyszerű, mint a birsalmasajt?

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek