r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Szűcs Anett konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szűcs Anett
Kakaós csiga Szűcs Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a vajas alaphoz

Hozzávalók a töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1747 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a vajas alaphoz

Hozzávalók a töltelékhez

A kenéshez

Összesen 6984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a vajas alaphoz

Hozzávalók a töltelékhez

A kenéshez

Összesen 369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1747 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    323 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3661.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    892.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2530 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 6984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 369 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a vajas alaphoz

Hozzávalók a töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Kelt tészta alap: Élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Amíg habos nem lesz, addig a lisztet, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, az olajat, a sót egy tálba tesszük (megjegyezném, hogy aki édes szájú, mint jó magam, az nyugodtan adjon a tésztához pár kanál cukrot ízlésének megfelelően). A felfutott élesztőt a tészta többi alapanyagához öntjük, majd jól eldolgozzuk, gyúrjuk. Nem kell megijedni, a tészta ragacsos állagú lesz. Letakarva 1,5 órát pihentetjük.
  2. Vajas alap: A vajat a lisztet összedolgozzuk, míg jól formálható (gyurma) állagúvá nem válik.

Hozzávalók a vajas alaphoz

  1. A kakaót, a vaníliás és kristálycukrot, fahéjat összedolgozzuk egy kis tálban.
  2. A vajat csak a kenéshez használjuk, amikor kinyújtjuk a tésztát. Ez ad egy ragacsos réteget, amibe a kakaó bele tud ragadni.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A vajas alapot kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk. (Ügyeljünk rá, hogy sütőpapíron nyújtsuk, mert a liszt már túl sok lesz neki.)
  2. A vajas alaphoz hasonlóan, méretben megegyezően kinyújtjuk a kelt tésztát is, de ezt már lisztezett felületen. A vajas alapot ráhelyezzük, és elkezdjük nyújtani a tésztákat egymásba. 5x-6x félbehajtva a lapokat nyújtófa segítségével egymásba dolgozzuk. Ha a tésztát az elején két felé vesszük, könnyebb dolgunk lesz.
  3. Elegendő hajtogatás után, a tésztát véglegesen vékonyra nyújtjuk. Megkenjük felolvasztott vajjal (ne sajnáljuk), majd megszórjuk gazdagon a cukros kakaóval. Ha elfogyna időközben a kakaó, ne spóroljunk, lehet újat kikeverni, hisz a végeredményben látszódni fog a különbség.
  4. A kakaóval bevont lapokat, kanál segítségével meglapogatjuk, hogy jól beleragadjon a vajba. Elkezdjük feltekerni úgy, hogy minden "hajtásnál" az üres-csupasz oldalt is kenjük vajjal, hogy minden oldalról ragadós legyen.
  5. A hengert ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd a csigákat elkülönítjük, lefektetjük a sütőpapírra úgy, hogy a csiga végét maga alá hajtjuk, így nem válik szét sütés közben. Enyhén meglapítjuk, majd tojással lekenjük, hogy szép piros legyen. A csigákat kelesztés nélkül már csak sütjük 175-180 fokon. Jó étvágyat hozzá! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3418
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 05.

Ajánló

Körülbelül 45-50 db csigusz jön ki összesen belőle :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szűcs Anett 3 recept

Aki se nem leveles tésztából, se nem kelt tésztából kívánja meg a kakaós csigát, akkor annak megosztom az én saját szerelmemet. A két tésztatípus vegyítve ad egy teljesen más ízélményt megmaradva a klasszikus vonalon, anélkül, hogy órákat a konyhában állnánk. Biztos vagyok benne, hogy az egész család és baráti kör kér majd repetát! ;)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a vajas alaphoz

Hozzávalók a töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek