r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Cali módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Calivander
Kakaós csiga Cali módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

A csokimázhoz (opcionális):

Összesen 798 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

A csokimázhoz (opcionális):

Összesen 4786 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

A csokimázhoz (opcionális):

Összesen 352 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 798 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    215.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1002 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 4786 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

A csokimázhoz (opcionális):

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet, a margarint (vagy vajat), a cukrot és a sót egy tálba tesszük, összemorzsoljuk.
  2. A tejet külön edényben meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd az előbbiekhez öntjük.
  3. Miután ezeket összegyúrtuk, ha helyben sütjük, akkor kb. 45 percig kelni hagyjuk, letakarva, melegebb helyen. Ha másnap használjuk fel, akkor egy éjszakán át hűvös helyen pihentetve kelesszük.
  4. Ezután a megkelt (kb. kétszeresére dagadt) tésztát átgyúrjuk, majd 60 cm x 80 cm (vagy két egyenlő részre osztva a tésztát, kétszer 30 cm x 40 cm) nagyságú téglalappá nyújtjuk.
  5. Megkenjük olvasztott margarinnal (vagy vajjal), és egyenletesen rászórjuk a kristálycukros, kakaós, fahéjas keveréket (a téglalap hosszabb szélein kb. 1 cm -t kihagyunk a feltekerés miatt), majd feltekerjük szorosan, utólag kicsit még meglapíthatjuk.
  6. A kenéshez szükséges tejet és a cukrot jól összekeverjük egy kisebb edényben, vagy akár pohárban is, majd szilikon vagy toll kenőecset segítségével felkenjük a sütésre előkészített csigákra.
  7. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A töltelékhez:

  1. A tortabevonót minél kisebb darabokra törjük, majd az egész csoki kb. 3/4-ed részét beletesszük egy olyan edénybe, amelyet kb. 50 fokos víz gőz fölé tudunk helyezni. (A bevonó ízlés szerint lehet tej-, ét- vagy fehér, de akár normál csoki is lehet.)
  2. Feltesszük a gőz fölé, majd folyamatos kevergetés mellett kb. fél deci olajat (étcsoki esetén egy pici margarint is) hozzáadva, addig keverjük, míg szép, csillogó, egyenletesen méz állagú masszát nem kapunk.
  3. Ekkor húzzuk félre a gőz fölül, és adagoljuk bele a maradék csokit is, majd újra tegyük vissza a gőz fölé, míg a kívánt sűrűséget el nem éri.
  4. Ha kész, gyorsan öntsük is rá a frissen kisült csigákra, és oszlassuk el, ahogy tudjuk. A csokimáz megkötése a kikevert sűrűségétől nagyban függ, de kb. fél óra alatt egy hűvösebb helyen megdermed.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1434
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Calivander 1 recept

Sokszor gondoltam rá, hogy kéne valami édességet csinálnom, ami a hétköznapokat, hétvégéket is feldobhatja, nem kimondottan ünnepi finomság. Egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor jellegzetes, az egész család által kedvelt édességet akartam kitalálni, mikor is eszembe jutott gyerekkorom egyik kedvence, a kakaós csiga. :) Sokat nézelődtem receptek után, egyet-kettőt el is készítettem, de valahogy nem találtam a számomra megfelelőt, amilyet régen ettem... Elkezdtem magam kísérletezni a hozzávalókkal, a mennyiségekkel, míg nem egy egészen hasonló, foszlós, kellemes ízű, illatos kakaós csigát nem kaptam.  Nagyon gyorsan elfogyott, a családban osztatlan volt a sikere. :) 4 tepsire való csiga lesz ebből a mennyiségből.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

A csokimázhoz (opcionális):

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek