Nosalty Logó

Kakaós csiga pussycattól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Kakaós csiga pussycattól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz és a kenéshez

Összesen 639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz és a kenéshez

Összesen 3828 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz és a kenéshez

Összesen 280 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    155.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5296.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    3119 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 3828 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz és a kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mikróban meglangyosított lisztet a sóval keverőtálba szitáljuk. Mélyedést fúrunk a közepébe. Ebbe tesszük a cukrot, az élesztőt és a langyos tejet. Megszórjuk egy kis liszttel és letakarva hagyjuk felfutni.
  2. Most hozzáadjuk a tojássárgát és elkezdjük dagasztani. (Én ezt a műveletet a robotgépre bízom.)
  3. Amikor már kissé összeállt, akkor lassan a margarint is hozzáadjuk. 10 percigdagasztjuk. Akkor jó, ha az edénytől elválik, és szép fényes.
  4. A tálat és a tésztagombócot olajozzuk meg egy kissé, majd a tésztát takarjuk le folpackkal, a tálat pedig ruhával és tegyük huzatmentes, langyos helyre. Kelesszük a duplájára.
  5. Mialatt kel, készítsük el a tölteléket. A margarint, a porcukrot, a tojásfehérjét és a kakaót keverjük pépesre.
  6. Ha a tészta megkelt, borítsuk deszkára, gyengéden gyúrjuk át és vágjuk kétfelé (ha elég nagy a gyúródeszkánk, akkor maradhat egyben is).
  7. Nyújtsuk vékonyra, kenjük rá a tölteléket, és csavarjuk fel, mint a bejglit. Vágjuk kb. 3 cm-es darabokra.
  8. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsire sorakoztassuk fel őket, kb. 1,5 cm-es távolságra egymástól.
  9. Kenjük meg egy pici tejjel elkevert tojássárgájával, és fél órát hagyjuk kelni.
  10. Közben a sütőt bemelegítjük 180 C fokra.
  11. Ha letelt a fél óra, betesszük a sütőbe. Ha már kezd egy kis színe lenni, locsoljuk meg meleg, vaníliás cukros tejjel. Egy pár jégkockát is bedobhatunk a sütő aljába, hogy egy kis gőzt kapjon. (Egyébként minden kelt tészta sütésénél tegyünk egy kis tűzálló edénykében vizet a sütő aljába.)
  12. Süssük szép pirosra, ha kész újra locsoljuk meg a tejjel, és takarjuk le konyharuhával.(Ettől lesz finom puha belül.)
  13. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, akkor nem folyik ki a kakaó annyira.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 167783
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

pussycat 150 recept

A minap a családom megemlítette, hogy kakaós csigát kéne sütni. Eddig azért nem szerettem vele foglalkozni, mert mindig a fele kakaó a tepsibe landolt, ami engem fenemód idegesített. Most hogy kértek rá, hogy süssek, elkezdtem kutatni a legjobb recept után a neten, hátha találok egyet, ami tökéletes. Meg kell hogy mondjam, tökéletes receptet nem találtam, de én megpróbáltam kihozni ezt a variációt kb 5 receptből. Nekem ez most a tökéletes, aki nem hiszi, járjon utána, és süsse meg. Merem állítani, hogy nem fog csalódni. Nagyon finom lett, pihe-puha és jó csokis. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ó! De gusztusos!

pussycat

Koszonom szepen!

Éva-Anyóca

Kedves Veronika! - nyami, kipróbálom így is,- f?leg, hogy március közepe ellenére hideg, szél és nagy hó van,:(...- megint az ilyen kelt finomságok a nyer?k!!! :) Köszönöm szépen! :) Nálatok milyen az id?? Éva-Anyóca

pussycat

Kedves Eva-Anyoca! Nagyon szivesen, itt mar enyhult az ido, ezert is van mar jobb kedvem a sutogetesre. Hallottuk mi is, hogy mekkora ho esett M.O.-on, ez nagyon szokatlan marcius kozepen. Pedig mar alig vartatok a tavaszt, - de most mar nem tarthat ez sokaig....ugy-hogy csak sutogessed te is a kalacsokat husvetra! Szep vasarnapot!:) Veronika

Éva-Anyóca

Kedves Veronika! Hát, ahogy szoktuk mondani: " a hátam közepére se kívántam" ezt az id?t, nem hogy ténylegesen megkapjuk!! :( Ekkora hó, szél, hóátfúvás és újra nagy er?vel f?teni!!!!, a gondolat is borzalmas, hogy ki kell menni, nem csak havat lapátolni, hanem bolt, vagy aki dolgozik,...:( A muszáj nagy úr. Miel?bb vége lesz ennek, csak a tél mutatta meg hatalmát remélem, idei szezonban utoljára! :) Húsvét mindjárt itt, és akkor is lehet kalács, és Fahéj csodás Pék csülök étele, ....amit nem rég rakott fel...szép lesz az ünnep! Már szeretném, ha ültetnénk is, mert aztán meg, ha a hideg és hó miatt sokat csúszunk, soká lesznek a földb?l kikel? zöldségeink, ami itthon is kellemetlenséget okoz, - és az bizony a bolti árakon is meg fog látszódni,...és akinek nincs kertje, az szomorúan veszi majd ezt tudomásul. :( Jöjjön a tavasz, igenis, nagy er?vel, és készüljenek a kalácsok Húsvétra . :) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Megsütöttem tegnapel?tt, nagyon finom lett, és nem száraz, többször terítéken lesz nálunk

pussycat

Ez nagy orom szamomra, koszonom, a visszajelzest!

Törölt felhasználó

Szia, azt szeretném kérdezni, hogy muszáj megmelegíteni a lisztet? Csak mert rossz a mikrónk...

pussycat

Szia, nem igazan muszaj, en csak azert szeretem megmelegiteni mindig ha kelt tesztat keszitek, hogy konnyebben megindul a keles. Arra vigyazz, hogy meleg, huzatmentes helyen tartsd a tesztat amig keleszted!:)

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen! :)

Törölt felhasználó

Szia! A töltelékhez a tojásfehérjét fel kell verni habnak?

pussycat

Szia! Nem, nem kell felverni, csak elkeverni pepesre a tobbi hozzavaloval.

Törölt felhasználó

Szia! Tegnap megcsináltam a csigát, de a tészta nagyon ragacsos lett. Nem tudom miért. Most el?ször dolgoztam szárított éleszt?vel, lehet azért. Tettem még hozzá lisztet , úgy jó lett. Az íze nagyon finom. Ízlik az egész családnak.

pussycat

Szia! Nagyon orulok, hogy vegul is sikerult es izlett. Az elofordul, hogy a lisztek nem egyformak, igy tobb vagy kevesebb folyadekot vesz fel. En is ugy szoktam adagolni a lisztet vagy a folyadekot ahogy a teszta megkivanja, de mindig csak keveset egyszerre, mondjuk csak egy kanallal.

Törölt felhasználó

nálunk tuti h minden kelt tészta ebb?l a receptb?l fog készülni, nagyon finom puha volt a tésztája, eddigi legfinibb kakaós csiga :D köszönöm a receptet

pussycat

Igazan orulok hogy tetszik a recept, mi is nagyon szeretjuk. Nagyon szivesen. Udv. Veronika

Törölt felhasználó

Megsütöttem , nagyon jó a recept , szinte melegen felfaltuk , mint kis ''éhenkorászok'' akik még soha nem ettek kakós csigát ! A tészta , fantasztikusan puha , a tejlocsolást nem szabad kihagyni . Recept könyve mentve , most sütöm másodszor . Köszönöm , egy jó , bevállt recept a legjobb ajándék , üdvözletem , P R

pussycat

Nekem pedig a legjobb ajandek, ha masoknak is jol sikerulnek a receptjeim. Koszonom hogy megirtad! Es nagyon szivesen a recit! Boldog Karacsonyt Kivanok, udvozlettel, Veronika

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy mi szerepe van a tejjel lelocsolásnak? :) Vàlaszod köszi!

pussycat

Szia! A cukros tejjel valo lelocsolasnak a szerepe az, hogy attol lesz finom puha es nem szarad ki. Udv. Veronika

Törölt felhasználó

Köszi! És nem áztatja el?:)

pussycat

Nem, egyaltalan nem. En is csak most keszitettem igy eloszor, azelott sosem hallottam, de nem bantam meg, es azota is igy keszitem. Tenyleg nagyon finom!:)

Törölt felhasználó

épp most csinálom a recept alapján a csigát, sajna nekem nem akar sikerülni :( a recept szerint mértem a hozzávalókat de nekem a tészta nagyon nokedli állagú lett, iszonyat kevésnek t?nt a liszt a 3 dl tejhez, úgyhogy még rengeteg liszttel ki kellett pótolnom hogy összeálljon. Most kel, illetve kelne, de nem akar abszolút, lehet az olajtól?? pedig az élesz? felfutott rendesen :S HA felfutott az éleszt?, miért nem akar megkelni?? nem tudom mi lehet, tényleg mindent a recept szerint csináltam :(

hinta6

Csatlakozom hozzád,nekem is nagyon lágy lett a leírt alapanyagok alapján.Még sok lisztet raktam hozzá,így sikerült.Úgyahogy meg is kelt,finomnak finom,de a liszt a recept alapján édes kevésnek t?nik.Nem tudom másoknak ez hogy sikerült azzal a mennyiséggel.Vagy csak nem merik leírni?! :/

pussycat

Sajnalom, hogy sok bajod volt vele, de csak arra tudok gondolni, hogy a liszttol is fugg a teszta surusege. En eppen ma is ebbol a keltteszta receptbol keszitettem sutemenyt es tokeletes lett. Itt ahol en elek valoszinuleg mas a liszt, pedig csak sima feher lisztet hasznalok. Probald meg kevesebb tejjel kezdeni es ha nem all ossze, meg mindig tehetsz hozza aprankent, de csak egyszerre egy evokanalnyit. Remelem nem vette el a kedvedet a tovabbi keltteszta keszitestol! Udv. Pussycat

Törölt felhasználó

Szia. Kérdéseim a következ?k: miért kell tojásfehérje a töltelékbe? Mi a szerepe, sehol nem láttam még ilyet. A másik hogy ha annyira vigyázok a tésztára hogy folpakozom takarom, akkor amikor másodszorra kelesztem a tepsiben csak úgy, akkor nem lesz baja? Most hezitálok két recept között...és hány darab csiga lesz ebb?l az adagból? Másnap is puha marad? És ebb?l miért nem folyik ki a kakaó? :-) Köszönöm a válaszokat Vik

Berber

Szia! A kép és a sok komment alapján esett a receptedre a választásom. Én csak fehérlisztet használtam hozzá, mert nem volt kedvem elmenni réteslisztért a boltba. Kézzel dagasztottam, és jó 3 marék lisszttel t?bb kellett az általad írt mennyiségnél. Remélem, fincsi lesz, mert most kel, aztán megy a süt?be! :)

Berber

Túl vagyok egy idegösszeroppanáson. A tészta szuper, de amint rákentem a tölteléket, és feltekertem, egy rémálom kezd?dött. Gyakorlott vagyok, és ez mentett meg. A feltekerés sem volt egyszer?, javaslom fóliára nyújtani, mert úgy könnyebb lesz. Nekem össze-vissza csúszott. Aztán ki is lapult az egész tekercs. Bosszantó. Mivel lágy az egész, és csúszik is, felvágni katasztrófa volt. És függ?legesen tartva kell belevarázsolni a tepsibe, mert ha véletlenül elfordítjuk vízszintesbe a csigát, azonnal szétcsúszik. Nyakig kakaós voltam így is. Még miel?tt elérte a süt?papírt, kifolyt a kakaó egy része. Ezek után már nem volt kedvem keleszteni, s hogy ne a kukában végezze, bedobtam a süt?be. Az egyik torony alakú, a másik ellapult. Na mindegy. Az íze kiváló, de soha többet nem csinálom meg, mert ennyi idegeskedést és káromkodást nekem egyetlen tészta sem ér meg. Sajnálom, hogy így sikerült. Az íz jó, de a kinézetnek köze sincs a képhez.

ToldiLilla

2 dl tejjel csinaltam a tesztat, ezenkivul mindent ahogyan irtad es csodas lett. Nagyon puha es finom. Talan a tolteleket legkozelebb kakaosabbra csinalom, es nekem tul hig is volt, sok kifolyt, a vegen meg raontottem sokat a csigakra, mikor mar a tepsiben voltak, de igy is maradt ki. Koszonom a receptet! :)Biztos, hogy maskor is megcsinalom.

bululu1

sziasztok! Szerintem a töltelékbe elég egy tojásfehérje,nem folyik ki. Így bevált!

madarlatta

Epp most tettem be a sütöbe. Meg szerencse, hogy ma megszallt a zen, különben valszeg idegrohamokat kaptam volna miközben probaltam belevarazsolni a sütöbe a csigaszerüsegeket. Valaki irta, hogy nyakig csokis lett, jelentem, en csak könyekig! :D Meg utolag formazgattam öket kezzel, hogy valahogy csigara hasonlitsanak. Megprobaltam megkenni öket a tojas-tej komboval, de csak ugy maszatolgatni tudtam az ujjbegyemmel, ugyanis minden oldaluk csupa csoki volt. Nem is igen sikerült szabad tesztafelületet talalni. A tesztarol: valoban nagyon klassz, pihepuha, jo illatu keltteszta sikerült belöle. En 20 dkg finomlisztetes 20 dkg teljes kiörlesü lisztet hasznaltam, emellett normal elesztöt es nem igazan mericskeltem a tejet, csak erzesböl ment bele. De most ugy nez ki, hogy tenyleg puha lesz. :) Majd meglatom, hogy sütes közben kifolyik-e a csoki, de maradt egy kics, majd rajuk csorgatom. A jegkockas trükköt is kiprobaltam. Nem tudom, hogy a sütöm gagyi-e, de robbanasszerü hangokat hallat. Valoszinüleg nem szereti az alja, hogy egyszerre kell a forrosaggal es a jeggel is küzdenie. Mindenesetre elmentettem a receptet, de legközelebb a regi modszer szerint töltöm meg: olajjal megkenem a kinyujtott tesztat, raszorom a kakaot, csöpögtetek ra tejet. Es kesz. A többit hagyom a leirtak szerint.

madarlatta

Ja es meg egy: a tejmennyiseg szerintem sok. Az elöbb irtam, hogy nem mertem a tejet, de szemre nem volt 3 deci, amit beleöntöttem (beleszamolva az elesztö felfuttatasahoz hasznalt adagot is). Pedig a teljes kiörlesü liszt több folyadekot vesz fel, mint a normal. A harom deci, sima feher liszthez, valszeg sok.

bululu1

Szia! Szerintem a töltelékbe elég egy tojásfehérje,nem folyik ki. Így bevált!

Elaichi

Ezt ma én is elkészítettem, szerintem jó recept. Akiknek problémáik voltak az elkészítésénél, ott valsz. a liszt min?sége illetve a tojások nagysága (M-L...stb.) lehet a probléma oka. Én W480 jel? liszttel és "M" nagyságú tojásokkal csináltam és egészen kezelhet? volt mind a tészta, mind a krém (két fehérjével). Szerintem érdemes el?ször kevesebb tejet a tésztába tenni és csak akkor hozzáadni a többit, ha szükségesnek t?nik (mert nem áll össze vagy nem t?nik elég puhának a tészta). Köszönet a receptért Pussycatnek, én biztos el fogom még készíteni többször is! üdv, Meli

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz és a kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek