r
Nosalty Logó

Kakaós csiga Becsei Ágnestől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Kakaós csiga Becsei Ágnestől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 4517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    979.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    265.6 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5879.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    4072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 4517 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez ízlés szerint

Elkészítés

A tészta részhez

  1. A vajas részt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tészta részt elkészítjük, mint a kelt tésztát (élesztőt felfuttatjuk, vajat megolvasztjuk, hozzávalókat összegyúrjuk); mikor kész van, pihentetjük kicsit.
  3. Majd kivesszük a vajas részt a hűtőből, és a kinyújtott tészta rész közepére tesszük (nem kell nagyra nyújtani, csak beleférjen a vajas rész, és rá lehessen hajtani). Két oldalról ráhajtjuk a tésztát egymásra, majd felülről és alulról is. Együtt nyújtjuk, és hajtogatjuk: szimplán, duplán, majd pihentetjük a tésztát. Ezután ismét hajtogatjuk szimplán, duplán és megint pihentetjük.
  4. Pihentetés után nyújtsuk ki téglalap alakúra a tésztát, olvasztott vajjal lekenjük, és rászórjuk a cukor és kakaópor keverékét úgy, hogy alul kimaradjon egy 2 cm széles csík.
  5. Felülről kezdjük felénk feltekerni, majd úgy tekerjük, hogy a kimaradt csík alulra kerüljön.
  6. 2 cm széles darabokra vágjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, kissé lenyomkodjuk, hogy jobban elterüljön, és előmelegített forró sütőbe toljuk. Ha megsült, porcukorral szórhatjuk le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11430
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Ajánló

Tölteléknek tehetünk bele kakaópor helyett darált diót is, nagyon finom diós csigát kapunk akkor belőle!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós csiga Becsei Ágnestől
Becsei Ágnes 100 recept

Ez a recept is Kabinet óráról maradt rám.:)

Hozzávalók

A tészta részhez

A vajas részhez

A töltelékhez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?